Володимир Малюта: «За попередніми даними – усі здорові»

Володимир Малюта: «За попередніми даними – усі здорові»

Результати медогляду футболістів та новини з лазарету команди прокоментував головний лікар «Динамо» Володимир Малюта:

- Поглиблене медичне обстеження – традиційний захід для футболістів після їхнього повернення з відпустки. Гравці проходять практично всіх лікарів: терапевта, невропатолога, окуліста, лора, функціональних діагностів, роблять УЗД серця, черевної порожнини, рентген органів грудної клітини і так далі. Одним словом, ми широко обстежуємо футболістів, щоб дізнатися, чи не з'явилися в них які-небудь патологічні зміни після відпустки. Попередні дані дозволяють казати, що з усіма гравцями все гаразд. Остаточні результати будуть відомі вже найближчими днями. Дані лабораторних досліджень з'являться за тиждень.

- Із відпустки бразильці зазвичай повертаються із зайвою вагою…

- Сьогодні цієї проблеми немає. Їхня вага в межах припустимих величин, тому жодних претензій. А якщо кілограм чи два набралося, то буквально за кілька тренувань вони зникають.

- Як футболісти ставляться до походу до лікарів?

- Це їхній обов'язок, тому вони ставляться до цього заходу з розумінням, відмов немає. Усі приходять дисципліновано і вчасно.

- Чому обстеження проводиться в клініці «Борис», а не в медичному центрі «Динамо» в Кончі-Заспі, в якому є необхідне устаткування?


- У медичному центрі «Динамо» є суто специфічні методи, які спрямовані на виявлення рівня функціональної підготовки футболістів. А тут клінічні методи, які визначають стан здоров'я.

- Підготовчі збори проходять під спостереженням медичного штабу команди. Як обробляється отримана інформація?

- Під час зборів проводяться функціональні обстеження. Їхні завдання – визначити, як фізичні навантаження впливають на організм футболістів. Усі отримані дані вирушають на стіл до головного тренера.

- Як себе почуває Бадр Ель Каддурі?

- У нього були ушкоджені зв'язки гомілкостопного суглобу, знадобилося оперативне втручання. У Катарі йому зробив операцію бельгійський професор Мартінс, тепер Бадр буде проходити реабілітацію. Терміни відновлення? Ми сподіваємося, що в березні він буде грати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер