Володимир МУНТЯН: «Ідемо вперед із оптимізмом та вірою у краще»

Володимир МУНТЯН: «Ідемо вперед із оптимізмом та вірою у краще»

Для організації, яка об'єднує у своїх лавах сотні видатних динамівців минулих років, останні дванадцять місяців були дуже насиченими на події.

- Ще на початку створення нашої організації визначили для себе пріоритетні напрямки. В першу чергу, це підтримка найстарших динамівців, які у зв'язку з поважним віком вимагають особливої уваги. Намагаємося нікого не забути, з усіма підтримувати зв'язок та в разі необхідності приходити на допомогу. Причому це стосується не лише колишніх футболістів, до нашої організації входять співробітники клубу, незалежно від того, хто та яку посаду займав. У нас є своя ложа на НСК «Олімпійський», в якій ветерани збираються на домашніх матчах «Динамо», у клубному офісі виділено кабінет, до якого кожен може прийти. У наш складний час дуже важливо, щоб ніхто не відчував себе обділеним увагою та підтримкою.

- Рік, що минає, минув під егідою святкування 30-річчя перемоги в Кубку Кубків. Підбийте підсумки заходів, присвячених цій пам'ятній даті?

- Безумовно, головною подією стало проведення гала-матчу між ветеранами «Динамо» та командою «Друзі «Динамо», до якої увійшли відомі в Україні співаки, музиканти, бізнесмени та люди інших професій. Прийшло багато глядачів, на полі було справжнє шоу.

Також команда «Динамо»-86 у повному складі була прийнята Президентом України Петром Порошенком. Футболісти отримали високі державні нагороди, дипломи. Перша особа країни знайшла час у своєму щільному графіку прийняти динамівців, для нас це було дуже приємно.

- Розкажіть докладніше про матчі ветеранської команди, цього року вони проходили не лише в Україні?

- У Мінську проводився матч пам'яті нашого друга, чудового футболіста Валентина Белькевича. Зіграли з мінськими одноклубниками, побували біля будинку, де виріс Валентин та на якому зараз встановлено меморіальну дошку. У Києві взяли участь у турнірі пам'яті ще одного динамівця, який у молодому віці пішов від нас, – Андрія Гусіна. Були й інші матчі, в Кіровоградський та Закарпатській областях, у Києві. Останній наш турнір, що завершився минулими вихідними, – пам'яті футболістів мого покоління, володарів Кубка Кубків та Суперкубка УЄФА Віктора Колотова та Євгена Рудакова.

- Ледь не щотижня в Києві та області проводяться благодійні заходи, найчастіше для школярів або студентів. Як молоде покоління сприймає ветеранів-динамівців, про гру яких знає лише з чуток?

- Такі реалії життя – у нового покоління свої кумири. Але це не означає, що заслужені футболісти минулих років мають стояти осторонь. У нинішньому році я, Андрій Біба, Володимир Безсонов, Володимир Веремєєв, Олексій Михайличенко та багато інших динамівців відвідали в лікарнях, дитячих будинках, школах, інтернатах не менше п'ятдесяти різних заходів, вручали подарунки, спілкувалися, роздавали автографи. Дітлахи були щасливі, що їм приділяють увагу, що про них пам'ятають. Усі ці заходи проводилися в тісному контакті з Фан-клубом ФК «Динамо» (Київ) та, зрозуміло, із самим ФК «Динамо» (Київ). Збоку президента Ігоря Суркіса відчували всебічну допомогу та підтримку. Ігор Михайлович і сам неодноразово брав участь у благодійних акціях.

Ще однією знаковою для «Динамо» подією став вихід фільму «Лобановський назавжди». Блискуча робота про нашого знаменитого тренера, відзначили її і в Україні, і в Європі. У театрі Франка відбувся прем'єрний показ, на який прийшли футболісти-динамівці всіх останніх поколінь, понад сто осіб. Усім їм було приємно побачити фільм та обговорити його у своєму колі.

- Яка ще ведеться робота для залучення молодого покоління до традицій та історії «Динамо»?

- Самі подивіться, де зараз проводить час молодь? У першу чергу, за екраном комп'ютерів, у соціальних мережах. У нас є свій сайт www.veteranyfcdk.org, ведемо сторінку у Фейсбуці www.facebook.com/LegendsFCDK. Проводимо конкурси та вікторини, вітаємо команду та гравців із різними святами. В якості призів виставляємо м'ячі або футболки з автографами знаменитих динамівців. Обов'язково зустрічаємося й із майбутніми футболістами. Цього року запам'яталося вручення нагород учасникам турніру з дворового футболу Деснянського району. У хлопців просто очі горять, коли бачать футбольне поле та м'ячі, дуже приємно спілкуватися з такою закоханою у футбол молоддю.

- 2016-го року від нас пішли знамениті динамівці...

- На жаль, таке життя. Клуб та ми, ветерани, постаралися гідно провести в останню путь наших друзів та партнерів по полю, які віддали всі свої сили та здоров'я клубу «Динамо». Не стало Ігоря Зайцева, Валерія Зуєва, Євгена Лемешка...

- Не уникнути запитання про плани на майбутнє. Тим паче, 2017 рік буде ювілейним для «Динамо»...

- Клуб готується до знакового для «Динамо» сезону, й у нас, ветеранів, є свої ідеї з цього приводу. Збережу інтригу, яким буде головне святкування, але те, що кожен уболівальник футболу дізнається про 90-річчя клубу, можу гарантувати. Зараз ми йдемо шляхом малих справ – під егідою ювілею проводимо різні ветеранські та дитячі турніри, зустрічі у школах, інститутах, намагаємося охопити якомога більшу аудиторію людей. Ветерани-динамівці ведуть активну громадську діяльність. Так, ми стали на рік старшими, на рік мудрішими, але намагаємося зберігати оптимізм та віру в найкраще. Інакше жити в наш час неможливо.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер