Володимир Мунтян молоддю задоволений

Володимир Мунтян молоддю задоволений

Матчем у Маріуполі проти «Іллічівця» завершилася перша частина сезону для молодіжного складу «Динамо». На відміну від старших товаришів, які на зимову перерву в чемпіонаті України пішли на першому місці, молодіжна команда поки знаходиться на другому рядку в таблиці, відстаючи від «Шахтаря» на три очки. Про те, якою вийшла для команди літньо-осіння частина сезону, і про плани на весну розповів наставник резервістів Володимир Мунтян.

- На мій погляд, перше коло пройшло для нас непогано. Із власного досвіду знаю, що гра в так званому дублі – дуже важливий період у житті кожного футболіста. Тільки після того, як вони пройдуть цей етап підготовки, закладається бачення футболу і командний дух. Для мене, як тренера, це дуже важливо, оскільки саме на цьому етапі їх потрібно навчити футбольній науці. Щоб відчуття патріотизму, яке ми передавали з покоління в покоління, було для них не забутим поняттям з минулого. Хтось це сприймає краще, хтось гірше, але процес триває. Звичайно, багато хто може не заграти в першій команді. Але хотілося, щоб вони всі були затребувані у футболі і могли виступати за інші клуби. Пройшовши динамівську школу, в них буде така можливість.

- Ваша команда в першій частині сезону зазнала лише двох поразок. Це багато, чи мало?

- Краще, щоб поразок не було взагалі. Але так не буває. Звичайно, не хотілося програвати, але потрібно враховувати і той факт, що ми дуже залежимо від гравців основного складу, яких головний тренер відправляє до нас. Одні відновлюються після травм, інші відбувають дискваліфікацію. Таким хлопцям просто необхідно провести кілька матчів в нашому складі. Всі бачили, що в першому колі нам допомагало достатньо багато гравців основи.

- Ви почали працювати з командою влітку цього року. З якими труднощами довелося зіткнутися на початковому етапі?

- Коли перед початком чемпіонату ми ділили футболістів, які виступатимуть за «Динамо-2» і молодіжний склад, була невизначеність. До цього часу третя динамівська команда була розформована, а розподіл молодих футболістів за домовленістю Литовченка, Калитвинцева і керівників клубу був зроблений на користь «Динамо-2». Туди потрапили хлопці, які заслуговували більше уваги. Інші були віддані до молодіжного складу.

- Хтось із футболістів поповнить вашу команду під час зимової перерви?

- Поповнення йтиме з клубної Академії, зокрема, з групи 1992 року народження. Тренери, які з ними працюють, надали список кандидатів до нашої команди, та й я сам їх проглядав під час контрольних ігор. 3-4 людини мені дуже сподобалися, вони заслуговують на увагу. Також придивляємося до хлопців 1993-го року народження, серед яких звертають увагу Віталій Квашук, Влад Калитвинцев, Андрій Єфремов та інші.

- Попрощатися з кимось доведеться?

- Так, деяких доведеться виставляти на трансфер. Хлопцям лише по 18-19 років, тому говорити про попит на них поки не доводиться. Але не будемо квапити події. З деякими хотілося б продовжити контракти стажерів. Коли команди вийдуть з відпустки, ми разом з Калитвинцевим і Литовченком пройдемося по всьому списку гравців і вирішимо, хто куди вирушить. Частина футболістів, яка грала в їхній команді в першій частині чемпіонату, в «Динамо-2» і залишиться. Але не виключено, що хтось може перейти до нас, і навпаки. Так було із Малиним – тільки-но він перейшов до нашої команди, відразу почав забивати.

- Яка доля старших хлопців, кому «за двадцять»?

- В Андрія Кругляка, наприклад, контракт закінчується в квітні. Його питання вирішується не так просто. В цьому чимала провина і самого футболіста. Його віддавали в оренду до різних клубів, але, на жаль, там він себе не проявив. А роки-то йдуть. Зараз він хоче отримати статус вільного агента.

- Вже можна сказати, кого з футболістів ви рекомендуватимете для першої команди? Непогано себе показує Сахневич…

- Так, Андрій прогресує, і це приємно. Він, як і деякі інші наші футболісти, закоханий у футбол і працює з великим бажанням. Недарма Юрій Павлович також звернув на нього увагу. Є в ньому щось особливе. Андрій володіє хорошою швидкістю, як стартовою, так і дистанційною, дуже витривалий, виконує багато роботи на полі. Плюс у нього справді футбольна фактура. Але є в Сахневича і недолікі: «шкутильгають» оборонні дії, важко даються тактичні функції. Зараз він працює з основним складом. Гадаю, там Олег Лужний і Валерій Зуєв, колишні захисники, обов’язково підкажуть, над чим потрібно працювати додатково.

- Як оціните гру новачка Теміле і Малина, який багато забивав на початку осені?

- Франк залишає дуже хороше враження. В нього є чудова швидкість, маневреність, він завжди в русі, ніби живе на футбольному полі. Одним словом, його завжди видно. Гадаю, це імпонує кожному тренеру, а особливо мені. Стосовно Малина, дуже шкода, що він отримав травму якраз на тому етапі, коли в нього наступив підйом і почав багато забивати. Зараз із медичної точки зору він, начебто, відновився, але мене турбує те, що я не бачу в ньому колишнього Малина, який був до травми. Почекаємо до наступного сезону.

- Який режим роботи молодіжного складу «Динамо» після повернення з відпустки?

- Команда збирається на базі 5-го січня, і перший час ми працюватиме в Конча-Заспі. Починаючи з 16-го січня разом із «Динамо-2» візьмемо участь у традиційному турнірі Олега Макарова. Про терміни зборів і місця їх проведення стане відомо пізніше.

 

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер