Володимир Мунтян: «Розраховуємо на високі місця»

До поновлення другої частини сезону залишається все менше часу. Першою з динамівських команд розпочне чемпіонат молодіжний склад, який 26-го лютого на своєму полі зустрінеться з «Кривбасом». Днями підопічні Володимира Мунтяна повернулися з Кіпру, де проводили підготовчий збір. Про його підсумки та плани на сезон розповів наставник резервістів Володимир Мунтян:

- Завдяки чудовим кліматичним і погодним умовам, все, що ми запланували, вдалося виконати. Збором я залишився дуже задоволений.

- На Кіпрі ваші підопічні провели кілька контрольних матчів. Як можна оцінити рівень суперників і результати спарингів?

- Перша половина матчів мала скоріше тренувальний характер. Ми, в основному, грали чи з однолітками, чи з молодшими хлопцями. У цих поєдинках награвали зв'язки, перевіряли у справі молодих футболістів і виглядали достатньо переконливо. Решта команд була за складом старші за нашу, але й тут мої підопічні показували впевнену гру. Можливо, лише в деяких епізодах поступалися. В останній грі з дорослою командою «Белхатов» із Польщі, яка виступає у вищій лізі і посідає п'яте місце, достатньо непогано грали в першому таймі, до пропущеного м'яча, але, на жаль, не використали свої голеві моменти. Адже могли забити три чистих м'ячі.

- Матчі дозволяють робити якісь висновки, чи на цьому етапі товариські поєдинки ні про що не говорять?

- Річ у тому, що ми до них спеціально не готувалися, проводили на тлі фізичних навантажень, які хлопці отримували на тренуваннях. Тому було важко розраховувати на якийсь надприродний ефект. Ми не ставили за мету за будь-яку ціну досягти результату. А навантаження хлопцям давали пристойне, проводячи тренування в день гри, а напередодні – дворазові заняття. Це ж підготовчий період… Він дуже швидко «пролетів», а вже за кілька днів починається чемпіонат. Повторюся, ми справді добре попрацювали.

- На збір ви взяли кілька футболістів 1993-го року народження. Хто з них звернув на себе увагу і продовжить виступати за молодіжний склад?


- Вони проявили себе доволі непогано. Не хотів би когось виокремлювати, всіх їх ми внесемо до заявки на другу частину сезону. За винятком збірників, які впродовж березня місяця в розташуванні юніорської команди готуватимуться до еліт-раунду. Їх дозаявимо пізніше. Єдина втрата – захисник Пивовар, який ще на початку збору отримав ушкодження і поки працює за індивідуальною програмою.

- Враховуючи виконавців, які є в наявності, на який результат можна розраховувати за підсумками другої частини сезону?

- Ми завжди розраховуємо тільки на високі місця, інших завдань перед собою не ставимо. А як складеться - вже інше питання. У другому колі ми зобов'язані надолужити відставання від лідерів, а це завдання не з легких. Чи дозволять це зробити здібності молодих хлопців, сказати важко, але в перспективі, можливо, вже за рік вони про себе заявлять.

- Вже відомо, як будуть розділені футболісти між молодіжною командою та «Динамо-2»?


- З якою командою хлопці готувалися, за ту й будуть грати. До «Динамо-2» перейшли Сахневич, Боровець, Прокипчук, Сухоцький, Теміле, Суарес. А до молодіжної команди – Щедрий, Осадчий, Лапушенко, Довгий. Своєрідний обмін вийшов.

- Чим команда планує займатися у дні, які залишилися до поновлення чемпіонату?

- Після повернення з Кіпру команда отримала день відпочинку. В понеділок ми провели перше тренування. У вівторок заплановане дворазове заняття, в четвер – передігрове тренування, а в п'ятницю – гра з «Кривбасом».

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер