Владислав Калитвинцев: «Сповнений бажання і рішучості грати»

Владислав Калитвинцев: «Сповнений бажання і рішучості грати»

- Владиславе, по-перше, щиро вітаємо тебе з переходом у наш клуб. Нехай все обов'язково складається якнайкраще. Всі необхідні документи підписані. Які твої перші емоції?
- Емоції мої виключно позитивні. Трохи втомився від очікування. Були деякі нюанси, які трохи затягували процес, але все вирішилося у кращу сторону, і я приєднався до команди.

Тренувальний процес для мене вже почався. Коли прибув до тренувального табору луганчан, мене дуже тепло зустріли. Приємно відзначити, що атмосфера всередині колективу дуже хороша.

Ми детально переговорили з Юрієм Вернидубом, обговоривши ряд важливих питань. Загалом можу твердо сказати, що все добре.

- Коли приймав рішення про перехід до «Зорі», якщо не секрет, питав поради у батька?
- З батьком я раджуся завжди. Ми завжди розмовляємо. Обговорюємо, виносимо рішення. Ця ситуація не була винятком.

- Ти зазначив, що процес переговорів трохи затягувався. Напевно, були пропозиції від інших команд?
- Так, пропозиції від інших клубів були. Що ж стосується самих переговорів із «Зорею», то були деякі формальності, які, як тільки були узгоджені, то відразу ж була досягнута домовленість.

- Зараз багато українських футболістів обирають зовсім не престижні закордонні варіанти. Ми дуже раді, що ти не пішов цим шляхом...
- «Зорю» вибрав тому, що це сильна, амбітна команда. Знаходиться на третьому місці. Бере участь у Єврокубках. Крім того, знав багатьох хлопців звідси. Адже ми разом грали у збірних. Знав що до чого. Перетинався раніше я і з Ігорем Харатіним, і Льошею Шевченко, і Ігорем Чайковським, і Артемом Сухоцький, і Владом Кулачем. Всі зустріли дуже тепло і допомагають адаптуватися в команді. Так само, як і інші хлопці.

- Раз уже зайшла мова про закордонні чемпіонати, у тебе був досвід виступів у чеському футбольному клубі «Слован» у 2013-му році...
- В принципі, чеський і український футбол мало чим відрізняється, але детально порівнювати зараз не будемо. У плані досвіду, звичайно, було цікаво. Я набув нових футбольних та людських якостей. Допоміг мені дуже Сергій Рибалка, який був тоді там. Він здорово допоміг мені з адаптацією.

- Одним із яскравих етапів твоєї кар'єри був і одеський «Чорноморець», де ти був, говорячи без перебільшення, одним із лідерів...
- Цей період кар'єри згадую з особливою теплотою. Одесу я не забуду. Всі спогади лише найкращі. Вдячний тренерському штабу, який дуже мені довіряв. Напевно, така довіра і позначилося сприятливо, що розкрилися мої ігрові якості. Я почувався дуже комфортно, як в побуті, так і на полі. Та й команда була дуже хорошою. Частенько згадую той період (посміхається). Але потрібно рухатися далі. Рости, як футболісту, так і людині.

- Повернемося до «Зорі». Нещодавно ти приєднався до команди на зборах у Туреччині. Щось незвичне для тебе є або проходить цілком звичний тренувальний процес?
- Йде звичайний робочий процес. Нічого незвичайного немає.

- Екс-футболіст «Динамо» Олег Венглинський зазначив, що перехід до «Зорі» - крок вперед для тебе. Крім цього, ми переглядали інтерв'ю кількох спортивних експертів, які поділяють таку ж точку зору...
- Той рівень, який «Зоря» задала в чемпіонаті, ті завдання, які стоять перед командою, накладають певні обов'язки. А разом з амбітним і серйозним колективом ростеш і ти. Я вважаю, що даний перехід - крок уперед у кар'єрі.

- Сьогодні у нас відповідальний матч з «Динамо» Загреб. Якщо Юрій Вернидуб дасть тобі шанс, готовий вступити в бій?
- Це вирішувати тренерському штабу. Якщо потрібно буде, то завжди готовий. Давно не грав, тож сповнений бажання і рішучості грати.

zarya-lugansk.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер