Владислав ВАЩУК: «Із ПСЖ потрібна перемога. Можливо, за всяку ціну»

Владислав ВАЩУК: «Із ПСЖ потрібна перемога. Можливо, за всяку ціну»

- У «Динамо» попереду матч із ПСЖ. Чого варто очікувати від цього протистояння?

- Варто очікувати складної гри, але я вірю, що для «Динамо» поєдинок складеться якнайкраще, адже на тренерський місток повертається Олег Блохін. А коли він знаходиться поруч із командою, то і його підопічні грають зовсім по-іншому, більш агресивно. Це не може не радувати.

- Чи можна говорити про те, що чорна смуга «Динамо» добігає кінця?

- Про це можна буде говорити наприкінці сезону, ніяк не раніше. Саме тоді можна буде робити певні висновки, і аналізувати те, що сталося.

- Матч із ПСЖ вирішить, яка з команд фактично гарантує собі місце в наступному етапі...

- Я гадаю, що київській команді потрібно налаштовуватися на перемогу, незалежно від того, де відбудеться матч. Завдання
перемогти. Я, як футболіст, який багато років віддав «Динамо», розумію, що в будь-якій грі, незалежно від турніру, потрібно добиватися максимального результату. Такі матчі, як із ПСЖ, дуже важливі для команди, що потрапила в скрутне становище. У даному поєдинку перемога потрібна як ніколи раніше. Можливо, навіть за всяку ціну.

- Напевно парижан у Києві влаштує і нічия?

- Можливо, але ПСЖ очолює дуже успішний та амбіційний тренер, який завжди прагне перемагати. Та й команда досить таки сильна, мобільна і агресивна, щоб розраховувати на успіх. Але я вважаю, що все ж наше повітря і наше поле зіграють свою роль. Не будуть футболісти «Динамо» хлопчиками для биття у цій грі.

- В останніх матчах у чемпіонаті Франції ПСЖ зазнало кілька невдач. Можливо, після бурхливого початку сезону сили парижан уже закінчуються?

- Будемо сподіватися, що у них зараз настав спад, а в «Динамо» - підйом. Хоча Валерій Васильович Лобановський завжди вчив нас, що в першу чергу потрібно думати про свою гру, а вже потім міркувати над тактикою і діями суперника.

- Як і в першому матчі в Парижі, ключовим протистоянням на полі буде «Хачеріді проти Ібрагімовича»?

- Я б не шукав пари суперників, а скажу, що у ПСЖ дуже сильна середня лінія. «Динамо» потрібно дуже чітко й організовано зіграти біля своїх воріт. До того ж хочу зауважити, що киянам непогано вдається організовувати виходи з оборони в атаку, а також стандартні положення. За рахунок цього можна добитися позитивного результату. А ще центральні півзахисники «біло-синіх» перестали грати впоперек поля і стали більше концентруватися на атаці. Мені це імпонує.

- Які висновки необхідно зробити з поразки в Парижі?

- А треба забути той матч, вийти на поле і грати як із чистого аркуша.

- Спрогнозуйте рахунок?

- Я, звичайно ж, буду вболівати за «Динамо» і вірю, що для киян все складеться якнайкраще.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер