Володимир Анікєєв: «Потрібно частіше брати участь у подібних турнірах»

Володимир Анікєєв: «Потрібно частіше брати участь у подібних турнірах»

Старший тренер «Динамо» U11 підбив підсумок участі своєї команди у турнірі Dla Niepodledlej, який відбувся у Кракові та був приурочений до Дня незалежності Польщі.

Нагадаємо, «Динамо» виграло 4 з 5-ти матчів групового етапу з різницею м'ячів 24:1, проте поступилося у чвертьфіналі «Термаліці» у серії пенальті (0:0, пенальті 0:2), потім виграло два матчі плей-офф за 5-8 місця з загальним рахунком 7:0 і посіло підсумкове п'яте місце.

Володарем трофею стала «Краковія», яка запропонувала киянам провести спаринг одразу після завершення турніру. Товариський матч завершився з рахунком 7:3 на користь динамівців.

- Володимире Юрійовичу, судячи з результату спарингу з володарем трофею, можна сказати, що на турнірі вашій команді відверто не пощастило вилетіти в серії пенальті від не найсильнішої команди?

- Але ж ми могли і повинні були забивати «Термаліці» з гри. Хто нам заважав?.. Звісно, ​​прикро такій команді програвати. Наразі можна сказати, що всі учасники турніру були нам під силу. Але сталося те, що сталося.

- Утім «Динамо» за весь турнір не пропустило жодного м'яча з гри, показало результативний футбол у більшості матчів…

- Справа не в цьому. Просто психологічна підготовка наших хлопців бажає кращого. Якщо ми виходимо на якусь стадію, то відразу починаємо мандражувати. І це вже не вперше на подібному турнірі. Звідси усі проблеми. А коли вони виходять на гру розкутими, у них зовсім інакше все виходить. Ми з цим боремося, але, на жаль, поки що безрезультатно. Хоча не можна сказати, що суперник на цій стадії був непрохідним.

- Можливо, проблеми психологічного настрою зумовлені юним віком?

- Можливо. Але ж інші команди виграють, просто у когось це виражено більшою мірою, у когось меншою. Напевно, нам потрібно частіше брати участь у подібних турнірах, зустрічатися з незнайомими командами, аби в психологічному плані хлопці звикали до цього. Поки що з цим у нас є проблеми.

- А як ви оціните участь команди у плані малюнка гри?

- Психологія одразу впливає і на ігрову структуру, бо коли ти в психологічному плані не готовий чи мандражуєш або десь у чомусь починаєш сумніватися, це одразу передається на гру – і в технічному плані починається брак, і мислення зовсім інше. Тому це все взаємопов'язане. Так, коли вони грають як у дворі, як із «Краковією» вже після турніру, все відбувається зовсім по-іншому. Однак на те і є турніри, стадії на виліт, які передбачають, що команда має бути готовою як у технічному плані, так і в психологічному.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер