Володимир Безсонов: «Із «Манчестер Сіті» потрібно зіграти красиво»

Володимир Безсонов: «Із «Манчестер Сіті» потрібно зіграти красиво»

В рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів команда зустрінеться з англійським «Манчестер Сіті». Напередодні поєдинку в якості експерта виступив відомий динамівський півзахисник 60-70-х років, а нині тренер Володимир Безсонов. Він розповів про свої очікування від матчу і оцінив шанси на успіх:

- Очікую тільки перемоги «Динамо» Київ. Суперник, звичайно, серйозний, але, впевнений, нашим хлопцям він під силу. Команда пройшла хорошу підготовку, всі знають, з ким доведеться грати, добре вивчили суперника. Що ще потрібно, щоб перемогти? Думаю, тренерський штаб і футболісти згадають попередній досвід ігор з «городянами» в 2011-му році, відзначивши для себе плюси і мінуси, звернуть увагу на зміни. Перерви в чемпіонаті Англії не було, сезон триває, «Манчестер Сіті» постійно на виду, грає щотижня, помітні їхні проблеми, плюси і мінуси в грі. Велика кількість інформації про суперника, яка дозволяє його досконально вивчити, в якійсь мірі є перевагою киян.

Плюс, важливо, що УЄФА дозволила грати при глядачах. Давно потрібно було це зробити. Краще б без глядачів провели якийсь інший матч, але не плей-офф же Ліги чемпіонів! Одне з іншим несумісне, все-таки, футбол, перш за все, для уболівальників, а такі матчі для них - свято. Дуже радий, що УЄФА прийняла єдине правильне рішення. Упевнений, буде великий ажіотаж - він вже зараз відчувається, як тільки квитки надійшли в продаж. Народ скучив за футболом за тривалу зимову перерву, тим більше, відразу чекає матч такого статусу! Для команди це дуже відповідально, а для вболівальників - радість.

- Відсутність офіційних матчів якось позначиться на підготовці команди?

- Щороку ми говоримо про одне й те ж саме. Якщо заздалегідь придумувати відмовки, навіщо тоді взагалі виходити на поле? Думаю, на зборах було досить контрольних матчів. Звичайно, їх не порівняти з чемпіонатом України і тим більше - з єврокубками, але потрібно залучати всю свою майстерність, бажання і самовіддачу, думаю, це враховує і тренерський штаб, і гравці, а вболівальники підтримають.

- У суперника зараз не найкращий моральний стан? Крім того, є кадрові втрати...

- Це їх проблеми. Єдине, що потрібно враховувати, це те, що команда «Манчестер Сіті» так само готується до цього протистояння, як і «Динамо». Вони ж не скаржаться на втому і велику кількість ігор.

- Що, на ваш погляд, може стати головним козирем «Динамо»? Як потрібно зіграти, щоб перемогти?

- Красиво! Цілковита самовіддача, боротьба на кожній ділянці поля, швидкість, контратаки - це те, що є у нашої команди і чим вона може користуватися повною мірою. Все це просто потрібно показати усім в середу.

* фото В.Раснер

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер