Володимир МАХАНЬКОВ: «Будемо доводити, що ми гідні стати чемпіонами»

Володимир МАХАНЬКОВ: «Будемо доводити, що ми гідні стати чемпіонами»

- Вийшла хороша, бойова гра. Звичайно, було дуже багато боротьби, зіткнень, жовтих карток, адже обидві команди ведуть боротьбу за чемпіонство, тому гра дуже принципова. Було дуже важко, але ми зіграли, як змогли.

- Наскільки нічия є справедливим підсумком матчу?

- Хороші моменти були і у нас, і у них. Ми дуже добре почали, з перших хвилин пішли в пресинг, забили два швидких м'ячі. Забили ще, але ті голи не зарахували. Потрібно віддати належне «Олімпіку», суперник проявив характер. У першій грі ми також вигравали у них з рахунком 2:0, але вони не опустили руки, пішли вперед атакувати, відіграли один м'яч. У цій грі їм і взагалі вдалося зрівняти рахунок, а наприкінці зустрічі, після вилучення, вже були свого роду «гойдалки». Вважаю, що 2:2 – логічний результат цієї зустрічі.

- Як ти вважаєш, призначений пенальті у ворота «Динамо» – справедливий?

- Це не мені судити. Арбітр прийняв таке рішення, й я не можу його коментувати.

- Тобі важко даються пенальті, це свого роду лотерея?

- Можна сказати й так. Буває – рятуєш, а буває – пропускаєш, це футбол. Шкода, що цього разу не вдалося врятувати. Сподіваюся, в наступних іграх не будемо пропускати.

- Наскільки несподіваним був дальній удар із розвороту при першому взятті воріт «Динамо»?

- Гравець швидко прийняв рішення пробити в дотик, оскільки наш захисник був поруч. Можна сказати, що я виявився не готовим до удару, припустився позиційної помилки. Проаналізуємо цей момент із тренером, щоб надалі таких помилок не припускатися.

- Упродовж гри в захисті відбулися вимушені зміни. На правому фланзі оборони пограв і Михайличенко, і Алібеков. Чи не вплинуло це на взаємодію в захисній ланці?

- Для Богдана позиція крайнього захисника більш звична, принаймні зліва в захисті він неодноразово грав. А ось Алібекова я вперше бачив на цій позиції, але вважаю, що він гідно впорався зі своїми обов'язками. Не пам'ятаю, щоб було багато гостроти з його флангу. Звичайно, в меншості грати важче, треба швидше й правильніше переміщатися. Але загалом, вважаю, він непогано зіграв на нерідній для себе позиції.

- Нічия за такої гри – це більше позитивний результат чи негативний?

- Для «Динамо» позитивний результат – це перемога в кожному матчі. Нічия для нас негативний результат, адже ми налаштовувалися лише на перемогу.

- Сьогодні на полі панували справжні пристрасті – багато жовтих карток, вилучення, бійка... З чим пов'язана така напруженість?

- Повторюся, це була гра претендентів за чемпіонство, ми йдемо майже врівень. Нагорі турнірної таблиці боротьба дуже напружена – «Дніпро», «Шахтар», «Олімпік» та ми. Так, у нас ще залишилася гра в запасі, але ми налаштовуємося на кожну гру. Будемо боротися за чемпіонство, в кожному матчі доводити, що ми гідні цього титулу. І своєю грою, і результатами.

- Які якості зараз мають вийти на перше місце наприкінці сезону, в чемпіонській гонці?

- Наприкінці чемпіонату на перший план вийде характер команди, фізичні можливості, адже зараз уже не так просто грати за такого графіку, по дві гри на тиждень. У цьому місяці ми вже провели сім ігор.

Ми намагаємося в кожній грі викладатися, виконувати те, що від нас вимагають тренери. У нас активно використовується ротація складу, тому всі отримують дуже хороше навантаження, тим паче сьогодні хвилин 30 ми грали в меншості. Було дуже важко, але ми не пропустили, правильно переміщалися на поле, самі могли забити. Нічого, рухаємося далі, до чемпіонства.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер