Володимир МУНТЯН: «Коли пройшли ЦСКА та «Айнтрахт», стало цікаво!» (+ ВІДЕО)

Володимир МУНТЯН: «Коли пройшли ЦСКА та «Айнтрахт», стало цікаво!» (+ ВІДЕО)

Багато в чому завдяки команді, за яку він виступав й яка в 1975-му виграла найпрестижніші трофеї СРСР та Європи. Через 40 років Володимир Федорович згадує про незабутню перемогу «Динамо» у фіналі Кубка Кубків над «Ференцварошем».

- У 1974 році під керівництвом Валерія Лобановського ми виграли Кубок та чемпіонат СРСР. Було зроблено якийсь накат, команда зігралася. Коли пройшли ЦСКА та «Айнтрахт», стало цікаво! Пішла цілеспрямована підготовка до подальших матчів у Кубку Кубків.

Наприкінці передігрової розминки, яку на стадіоні в Базелі «Динамо» проводило першим, ми помітили, як під'їхав автобус «Ференцвароша», із нього вийшли гравці та, вставши біля паркану, почали спостерігати за нами. Валерій Васильович покликав усіх нас до центру поля та сказав по сигналу кожному в свій бік розбігтися на 20 метрів. А потім повернутися назад. Тобто, дав нам швидкісну роботу. І ми всі як розбіглися, потім зійшлися... Коли йдемо з поля, подивилися на гравців угорської команди. Вони, побачивши ці вправи, стояли зелені, помітно злякалися нас.

А коли розпочався матч, в перші хвилини обидві команди були обережні. Лобановський підготував тактику, яку ми виконували. Ініціативу спочатку взяв на себе Онищенко, він багато забивав у тому турнірі, потім показав себе Блохін, який часто забивав у таких важливих матчах. Вони навіть жартома розподілили навантаження на кожного – в першому таймі Онищенко, а в другому Блохін. Щоб не кривдили один одного (сміється).

Після матчу, на спільній вечері, мене покликав тренер Бошков. І каже, він трохи вмів російською: «Володю, ось тобі 100 доларів, Блохіну 100 та Онищенку 100. Ви викликаєтеся до збірної Європи». На жаль, той матч зі збірною світу, який мав пройти в Південній Америці, так і не відбувся. У будь-якому разі, така оцінка тренера була для мене приємною.

У Києві нас зустрічали у святковій атмосфері. Було багато квітів, посмішок. Усі раділи! Мені здається, після приходу до команди Лобановського та Базилевича, перемоги та титули нам почали даватися якось легко. І справді, легко! Чи то навантаження, або розуміння у створеному ними колективі однодумців. Коли це все є, на футбольному полі досягається результат.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер