Володимиру Мунтяну – 72. Вітаємо!

Володимиру Мунтяну – 72. Вітаємо!

Ще навчаючись у школі, він був запрошений до київського «Динамо», у складі якого провів усю кар'єру. Футбольні фахівці називають Володимира Мунтяна одним із найкращих півзахисників європейського футболу свого часу. Його було визнано найкращим футболістом 1969 року в СРСР.

З Володимиром Мунтяном пов’язано багато видатних перемог нашого клубу, у складі якого він провів понад 300 матчів тільки у чемпіонаті СРСР. У якості гравця київського «Динамо» він сім разів ставав чемпіоном СРСР, що є рекордом радянського футболу (разом з Олегом Блохіним). Двічі вигравав Кубок СРСР, є володарем Кубка Кубків УЄФА та Суперкубка УЄФА, учасником Чемпіонату світу 1970 року.

Після завершення кар'єри гравця Володимир Федорович тренував українські та закордонні клуби та збірні, під його керівництвом збірна Гвінеї пробилася до фінальної частини Кубка Африки 1998 року. Працював старшим тренером молодіжного складу київського «Динамо». З березня 2014 року і понині Володимир Федорович є президентом громадської організації «Ветерани ФК «Динамо» Київ».

Протягом багатьох років ім'я Володимира Мунтяна у футболі викликає пошану колег та суперників, усіх, хто його знає. При цьому, незважаючи на свої популярність та авторитет, Володимир Федорович зберігає найкращі людські якості – порядність та відвертість, інтелігентність та благородство, душевне тепло до людей.

Цього святкового дня колектив футбольного клуба «Динамо» бажає Володимиру Федоровичу міцного здоров'я, сімейного благополуччя, безмежного щастя та хорошого настрою від перемог рідного «Динамо»!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер