»Ворскла» - «Динамо» - 1:1. Перша втрата очок

»Ворскла» - «Динамо» - 1:1. Перша втрата очок

Поїздка до Полтави на поєдинок з непоступливою «Ворсклою» виявилася невдалою для «Динамо». Відкривши рахунок на початку зустрічі, коли Мілевський заробив пенальті і сам його ж реалізував, за десять хвилин секундним непорозумінням динамівців у захисті скористалися господарі. Це Сачко чітко пробив у дальній кут із 15-ти метрів. Надалі команди створили багато небезпечних моментів біля обох воріт, проте реалізувати їх так і не спромоглися. В результаті нічия 1:1, «Динамо» продовжує очолювати турнірну таблицю, проте за втраченими очками зрівнялося з «Шахтарем».

До кінця літа лазарет динамівців спорожнів і в розпорядженні наставника команди Валерія Газзаєва є як мінімум двадцять гравців, які реально претендують на місце в основному складі. Незважаючи на високу конкуренцію, тренер вважає за краще вносити до складу точкові зміни. Наприклад, у порівнянні з останньою зустріччю в чемпіонаті з «Іллічівцем» була проведена одна заміна – замість Юссуфа вийшов Діакате. Стабільність складу сприяє зміцненню ігрових зв’язок, в усякому разі, рівень взаємодії між футболістами зростає з кожним матчем, все цікавіше виглядають комбінації, більшість з яких є результатом старанної роботи на тренуваннях.

Розгромна поразка в кваліфікації Ліги Європи від «Бенфіки» ставила футболістів «Ворскли» в безвихідне становище. А саме – відступати, тим паче перед своїми вболівальниками, полтавчанам було нікуди. Немов забувши про португальське фіаско, гравці «Ворскли» змогли зібратися і дати гідний опір лідеру чемпіонату. Фізична підготовка в команди Павлова на найвищому рівні, в цьому вони не поступалися супернику, а недолік майстерності з лишком компенсували самовіддачею і бажанням. У першій чверті години команди обмінялися забитими м’ячами. Спочатку Мілевський отримав пас у штрафній від Ярмоленка, хитрощами пішов від захисника, але відразу був ним збитий ударом по ногах ззаду. Пенальті, реалізувати який Артему не склало труднощів. Пропущений гол струсонув господарів, яким невтомно підказував у кромки поля Микола Павлов, і ті пішли в атаку. Основна загроза воротам Шовковського в першому таймі йшла через Сачка. На 16-й хвилині потужний форвард відірвався від граючих із ним динамівців, отримав від партнера м’яча і з розвороту точно пробив у дальній кут. 1:1, і все починається спочатку.

В середині першого тайму вимушену заміну провів Валерій Газзаєв. Несмачний ногою заблокував сильний удар по воротах, після чого звернувся за допомогою до лікарів. Через кілька хвилин замість нього на поле вийшов Маграо. До речі, це дебют бразильського півзахисника в «Динамо». В перерві вперше динамівську футболку одягнув Леандро Алмейда, тому цього дня в киян було відразу двоє дебютантів. Варто відзначити, Маграо в звітній зустрічі справив непогане враження. Навіть зробивши скидку на непросту акліматизацію в новій країні та новому клубі, бразилець активно діяв на лівому фланзі, швидко знайшовши взаєморозуміння з Ярмоленком та іншими гравцями. Вихід Алмейди був обумовлений невпевненою грою Діакате. Мінімум у двох випадках сенегалець втрачав позицію, що призводило до небезпечних моментів. У звітній зустрічі не найкращим чином зіграв весь захист «Динамо», тому напрошуються відповідні висновки. Напередодні Ліги чемпіонів надійність цієї лінії викликає занепокоєння.

Нічийний рахунок не відображає співвідношення сил на полі. Динамівці завдали десять ударів у рамку воріт Долганського, отримавши в свої вдвічі менше. Наприкінці зустрічі постріл Нінковича прийняла поперечина, а Гільєрме, вийшовши віч-на-віч із воротарем, переграти його не спромігся. Не приніс результату динамівцям і фінальний штурм воріт господарів.

ВОРСКЛА – ДИНАМО – 1:1 (1:1)

«Ворскла»:
1.Долганський, 3.Деспотовські, 4.Даллку (48.Чеснаков, 80), 5.Краснопьоров, 7.Маркоські (27.Янузі, 90+3), 8.Кулаков, 17.Сачко (9.Безус, 71), 20.Цуррі, 25.Медведєв, 37.Ярмаш, 70.Єсин.

«Динамо»: 1.Шовковський, 34.Хачеріді, 26.Несмачний (21.Маграо, 19), 15.Діакате (44.Алмейда, 46), 3.Бетао, 36.Нінкович, 20.Гусєв, 11.Єременко (77.Гільєрме, 66), 5.Вукоєвич, 10.Мілевський, 70.Ярмоленко.

Голи: Сачко (16) – Мілевський (6, з пенальті).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер