»Ворскла» – «Динамо»: Полтава в очікуванні матчу

»Ворскла» – «Динамо»: Полтава в очікуванні матчу

У попередні роки матчі у внутрішній першості для «Динамо» були хорошою репетицією напередодні важливих єврокубкових поєдинків. Тренери киян могли дати відпочити провідним гравцям, награти нові схеми, подивитися в справі резервістів. Схоже, цей час назавжди пішов в історію... В умовах високої конкуренції навіть найменше розслаблення, тим паче, в матчі з «Ворсклою», яка впевнено розпочала сезон, загрожує «Динамо» втратою очок.

Наступного дня після гри з «Дрогедою» динамівці провели ранкове тренування. Що-небудь нового внести до гри команди тренерам за таку коротку паузу між матчами практично неможливо. Головне завдання – відновити сили гравців і провести повноцінний розбір помилок. Про те, що в «Динамо» не все гаразд з тактичною виучкою, видно по стартових матчах сезону. Особливо це стосується гри в захисті. Якщо недостатні функціональні кондиції футболістів можна списати на початок сезону, то проблему з тактикою потрібно вирішувати прямо зараз. Тим паче, це є однією з сильних сторін тренера Юрія Сьоміна.

Гравцям «Динамо» зараз не до відпочинку, а тренерам – не до експериментів із складом. Можна тільки поспівчувати Сьоміну, який залишився відразу без трьох провідних гравців півзахисту – Кор.реа, Гусєва і Юссуфа. Відновлення нігерійця затягується, і в Полтаві на нього тренерському штабу киян розраховувати не доводиться. Зате знову в Києві Флорин Чернат. Після сезону в хорватському «Хайдуку», за підсумками якого Флорин став другим бомбардиром команди, півзахисник повернувся до «Динамо» і тренується з основним складом. Щоправда, в заявку киян для участі в матчах прем'єр-ліги румунський півзахисник не внесений.

За добу до початку матчу «Ворскла» – «Динамо» в Полтаві особливого ажіотажу не спостерігалося. Місто живе розміреним життям, ніщо не свідчить про те, що вже завтра ввечері на шанувальників футболу чекає напружений поєдинок, який відбудеться на стадіоні «Ворскла» ім. Бутовського. Біля кас спортивної арени за день до матчу черг немає, але охочі придбати квиток підходять регулярно.

- Величезний наплив людей очікується в суботу, ближче до вечора, – завірив касир на стадіоні, – наші люди мають звичку купувати квитки в останню мить.

До речі, судячи з проданих квитків, на матч з киянами збереться набагато більше глядачів, ніж на решту домашніх поєдинків «Ворскли».

- Коли приїжджає «Динамо», наш стадіон завжди майже заповнений, – завіряють у касах спортивної арени «Ворскла». – А це без малого 15 тисяч глядачів.

До послуг охочих потрапити на гру в продажу залишилися квитки вартістю 5, 7, 10, 12 і 15 гривень залежно від сектора (в наявності 2, 3, 4, 6, 15, 16 і 18-й сектори). Програма до матчу коштує 2 гривні. Як повідомили в клубі, ціна квитків на майбутній поєдинок така ж, як і на решту домашніх поєдинків «Ворскли» в чемпіонаті України.

Що стосується «Динамо», за словами віце-президента клубу Вадима Костюченко, підтримати команду до Полтави вирушили близько 300 уболівальників, тож гостьовий сектор на стадіоні «Ворскла» порожнім не буде.

Відзначимо, що в полтавської команди вже є досвід вдалої гри проти «Динамо», і як відбирати очки в киян, підопічні Миколи Павлова чудово знають. Чого господарі чекають від цього поєдинку, кореспондент офіційного сайту «Динамо» вирішив дізнатися у головного тренера «Ворскли»:

- До матчу з «Динамо» ми готуємося в звичному режимі, спробуємо, як завжди, виступити солідно. Цього матчу дуже чекають й уболівальники. На старті чемпіонату обидві команди мають по шість очок, тому, гдаю, наше протистояння буде особливо цікавим.

- «Ворскла» вже не раз відбирала очки в «Динамо». Цього разу ви також розраховуєте на максимальний результат?

- Враховуючи, що зараз суперник більше налаштовується на матч третього кваліфікаційного раунду проти «Спартака», хочеться сподіватися, що в матчі з нами команда Сьоміна побереже сили. А ми спробуємо цим скористатися.

- У складі вашої команди виступає колишній гравець «Динамо» Денис Главіна. Коли він був у оренді, він не міг грати проти киян, а в завтрашньому матчі ви на нього розраховуєте?

- Склад ми визначаємо в день гри, тому на це питання я поки не можу відповісти.

- А як він себе проявляє, ви задоволені його діями?

- Так, задоволений. Денис останнім часом стабільно грає в основному складі, за винятком останньої гри з «Таврією». Але на те були свої причини, про які ми говоримо тільки всередині команди.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер