»Ворскла» – «Динамо» – 1:2. Два різних тайми

»Ворскла» – «Динамо» – 1:2. Два різних тайми

Три останні сезони «Динамо» не могло виграти в Полтаві у «Ворскли». Нарешті, у важкому поєдинку неприємну традицію вдалося порушити. На м’яч полтавчан у першому таймі, «Динамо» після перерви відповіло двома своїми – впродовж чотирьох хвилин відзначилися Ідейє та Ярмоленко.

Традиційно непростий виїзд до Полтави для «Динамо» ускладнився ще й тим, що три дні тому підопічні Юрія Сьоміна провели непростий виїзний матч у Тель-Авіві проти місцевого «Маккабі». «Ворскла» також проводила матч у рамках групового турніру Ліги Європи, проти «Ганновера», але в цьому плані мала перевагу над «Динамо» – полтавчани грали вдома, й були позбавлені від стомливого перельоту.

Тренерський штаб «Динамо» вдався до ротації, в тому числі вимушеної. Оскільки Попов пропускав гру через дискваліфікацію, на лівий фланг було відряджено універсального Бетао. У центрі захисту вперше в нинішньому сезоні у стартовому складі вийшов Михалик. Поки що Тарасу бракує фізичних кондицій, чим можна пояснити жовту картку вже в дебюті матчу, але щодо бажання йому вже точно докорити не можна. Також із перших хвилин позицію справа в півзахисті зайняв Гусєв, а пару Ідейє в нападі за відсутності Шевченка склав Мілевський. Забігаючи наперед, зазначимо, що на останніх хвилинах на поле вийшов Алмейда, який через травму не зіграв у нинішньому сезоні ще жодного матчу.

Із перших хвилин на полі зав’язалася обопільна боротьба. Гості більше володіли ініціативою, довго контролюючи м’яча й розігруючи свої комбінації, «Ворскла» ж в основному діяла за рахунок швидких атак, раз по раз організовуючи виходи до воріт «Динамо». По-справжньому небезпечних моментів команди створили порівну, і якщо динамівці свій не реалізували, то підопічні Миколи Павлова використали сповна. Алієв небезпечно пробив зі штрафного метрів із 20-ти, м’яч пролетів повз стінку і готовий був влетіти до нижнього кута, але іншої думки з цього приводу був Долганський, який у блискучому стрибку парирував удар. А на 36-й хвилині пройшла блискуча атака «Ворскли», яка увінчалася бездоганним пасом Кривошеєнка і влучним ударом Краснопьорова в неприкритий кут.

Ситуація, що склалася, вимагала змін у складі, і вони сталися. Після перерви на поле вийшов Ярмоленко, замінивши Данило Сильву, через що до захисту вимушений був відтягнутися Гусєв. У плані створення небезпеки біля воріт суперника «Динамо» активізувалося, але на завершальній стадії бракувало самої крихти. З ударом Алієва зі штрафного голкіпер впорався з великими труднощами, Мілевський, пробиваючи в дотик, ледь не поцілив в кут воріт.

Та все ж успіх усміхнувся динамівцям. Алієв, прийнявши м’яча біля лівого кута воротарського майданчика після пасу п’ятою Мілевського, прибрав Маркоські, який кинувся в ноги, і пробив із гострого кута – Долганський парирував м’яча, але прямо на голову Ідейє, який переправив сферу вже до порожніх воріт. Відчувши впевненість завдяки забитому м’ячу, «Динамо» не зупинилося і вже за кілька хвилин вийшло вперед. Блискуче зіграв Мілевський – Артем вибіг з-за спин захисників, увійшов до штрафного майданчика по місцю лівого інсайда й викотив м’яч на ногу Ярмоленку. Пас вийшов настільки зручним, що Андрію не склало особливих труднощів переправити сферу до сітки.

Повівши в рахунку, підопічні Юрія Сьоміна «заспокоїли» гру. Але все ж таки до фінального свистка команди обмінялися моментами. Алієв перехопив м’яча на лівому фланзі, увійшов до штрафного майданчика і сам же пробив на силу – Долганський впорався. У відповідь Ребенок вийшов віч-на-віч із голкіпером після закидання Краснопьорова, але Шовковський своєчасно залишив лінію воріт і за допомогою Михалика та Гусєва, які боролися до останнього, зміг ліквідувати загрозу.

Таким чином, завдяки перемозі «Динамо» продовжує ділити перший рядок у таблиці з «Шахтарем», у двох очках позаду «Металіст». Зараз у команд Прем’єр-ліги настає перерва, пов’язана з матчами національних збірних, після якого осічки, незважаючи на щільний графік, просто неприпустимі.

Он-лайн матча

Фотогалерея матча

ВОРСКЛА – ДИНАМО – 1:2 (1:0)

«Ворскла»:
1.Долганський, 4.Даллку, 78.Курилов, 34.Ткачук, 33.Селін, 48.Чеснаков, 5.Краснопьоров, 82.Ребенок, 11.Кривошеєнко, 9.Безус (17.Сачко, 66), 27.Янузі (10.Маркоські, 60).

«Динамо»: 1.Шовковський, 2. Данило Сильва (9.Ярмоленко, 46), 3. Бетао, 5.Вукоєвич, 8.Алієв (44.Алмейда, 88), 17.Михалик. 20.Гусєв, 36.Нінкович (19.Гармаш, 76), 37.Юссуф, 10.Мілевський, 11.Ідейє.

Голи:
Краснопьоров (36) – Ідейє (65), Ярмоленко (69).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер