«Ворскла» – «Динамо»: історія протистояння

«Ворскла» – «Динамо»: історія протистояння

Історія протистоянь «Динамо» і «Ворскли» тягнеться з 1996 року, коли команди вперше зустрілись у Полтаві. Той матч завершився перемогою «Ворскли» з рахунком 4:3, і на даний момент ця перемога залишається єдиною для полтавчан у матчах із «Динамо».

Усього за цей час команди провели 24 матчі. Як уже говорилось, «Ворскла» здобула одну перемогу (дебютний поєдинок команд), три матчі закінчились унічию, а 20 поєдинків – на користь динамівців. Різниця м’ячів теж вражає – 59:15. У Полтаві команди провели 12 поєдинків. «Динамо» здобуло 10 перемог, при цьому одного разу зігравши внічию й одного разу програвши (різниця м’ячів – 28:10).

Найрезультативніший поєдинок було проведено в сезоні 2002/2003, коли «Динамо» переграло «Ворсклу» із рахунком 8:0. У тому матчі було зафіксовано відразу три дублі (Леандро, Шацьких, Діого Ринкон). А найпопулярніший рахунок у протистояннях команд – 2:1. Такий результат фіксувався 7 разів (з них 3 рази в Полтаві), в тому числі й матч попереднього сезону в Києві.

Найкращими бомбардирами в матчах між «Динамо» і «Ворсклою» є Сергій Ребров, Діого Рінкон, Максим Шацьких і Андрій Шевченко збоку киян (у кожного по 6 результативних ударів), а збоку полтавчан – Сергій Чуйченко, Віталій Кобзар і Мирослав Грумич (по 2 м’ячі).

Максим Шацьких також є автором єдиного хет-тріку, зафіксованого у протистояннях команд (сезон 1999/2000).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер