»Ворскла» – «Динамо»: історія протистояння

»Ворскла» – «Динамо»: історія протистояння

Історія протистояння «Динамо» і «Ворскли» тягнеться з 1996 року, коли команди вперше зустрілися в Полтаві. Той матч завершився перемогою «Ворскли» з рахунком 4:3, і на даний момент ця перемога залишається єдиною для полтавчан у матчах із нашою командою.

Загалом за цей час команди провели 26 матчів. 21 перемога на рахунку «Динамо», чотири матчі закінчилися внічию, і, як уже говорилося, одну перемогу здобула «Ворскла». Різниця м’ячів також вражає – 65:18. У Полтаві команди провели 13 поєдинків. «Динамо» здобуло 10 перемог, два матчі завершилися внічию та один – перемогою «Ворскли» (різниця м’ячів – 30:12 на користь нашої команди).

Найрезультативніший поєдинок було зіграно в сезоні 2002/2003, коли «Динамо» переграло «Ворсклу» з рахунком 8:0. Примітно, що в тому матчі було зафіксовано відразу три дублі (Леандро, Шацьких, Діого Ринкон). А найпопулярніший рахунок у протистояннях команд – 2:1. Такий результат фіксувався 7 разів (з них тричі в Полтаві).

Найкращими бомбардирами в матчах між «Динамо» і «Ворсклою» є Сергій Ребров, Діого Рінкон, Максим Шацьких і Андрій Шевченко збоку киян (у кожного по шість результативних ударів), а збоку полтавчан – Сергій Чуйченко, Віталій Кобзар і Мирослав Груміч (по два м’ячі). Максим Шацьких також є автором єдиного хет-тріку, зафіксованого у протистояннях команд (сезон 1999/2000).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер