Вісім абсолютних рекордів Олександра Шовковського

Вісім абсолютних рекордів Олександра Шовковського

Останні кілька місяців СаШо випав із основної обойми команди Реброва, видавши кілька провальних поєдинків (проти «Наполі» в Лізі чемпіонів – 1:2 та «Зорі» – 0:1 в УПЛ). Після чого отримав травму та був змушений пробути на лікарняному до кінця року. Власне, через це Шовковський не зміг красиво попрощатися з київською публікою, залишившись дивитися останню гру свого клубу проти «Шахтаря» з трибун «Олімпійського».

Справді, з уходом Шовковського, який уособлював «Динамо» останні 13 років, пішла ціла епоха. СаШо був не лише першим, але й найкращим. Саме йому належить відразу кілька рекордів як у клубі, так і на міжнародній арені.

Ми зібрали найбільш значущі досягнення Олександра за його кар'єру у великому футболі.

1. Провів рекордну кількість матчів у чемпіонаті України – 426.

2. Є рекордсменом серед українських футболістів за загальною кількістю поєдинків у всіх клубних турнірах та за збірну – 763.

3. Найстарший футболіст, який коли-небудь виходив у стартовому складі біло-синіх. Олександру вдалося зіграти за «Динамо» в 41 рік.

4. Провів найбільшу кількість матчів серед українців за вітчизняні клуби в Лізі чемпіонів – 109.

5. Став першим голкіпером, який не пропустив на чемпіонаті світу в серії пенальті жодного гола. Це сталося на ЧС-2006 в 1/8 фіналу в матчі проти збірної Швейцарії.

6. Має найбільшу кількість титулів на клубному рівні в Європі: 35 (враховуючи Кубок Співдружності).

7. Один із чотирьох воротарів за всю історію футболу (разом із Ікером Касільясом, Олівером Каном та Едвіном ван дер Саром), які зіграли 100 та більше матчів у Лізі чемпіонів УЄФА.

8. Один із шести футболістів старших за 40 років, які зіграли в Лізі Європи.

Останній матч у складі «біло-синіх» Олександр провів проти луганської «Зорі» в рамках УПЛ 18 вересня 2016 року на НСК «Олімпійський».

«Факти» (телеканал ICTV)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер