Вісімдесят років у чотирьох серіях

Вісімдесят років у чотирьох серіях

Прем’єра фільму «Галактика «Динамо» зібрала в затишному конференц-залі стадіону «Динамо» не одне покоління динамівців. Завітали на перегляд фільму і працівники клубу, учні дитячої школи, журналісти, вболівальники…

Восьмидесятирічна історія знаменитого клубу представлена в чотирьох серіях, тривалістю 26 хвилин кожна. У першій серії розповідається про становлення команди, її перші кроки, впритул до чемпіонства 1961 року. У другій – епоха 60-х років, коли від керівництвом тренерів Соловйова, Маслова Севидова динамівці неодноразово ставали сильнішими в СРСР. Найгучніші успіхи команди з берегів Дніпра показані в третій частині. У ній знані гравці разом із Валерієм Лобановським двічі завойовували європейський кубок, перенісши футбольну столицю країни до Києва. І, наостанок, четверта серія – це «Динамо» наших днів. У ній усе як у житті – радість перемог, роздуми про труднощі, і, звичайно, віра в майбутнє.

Окремо слід відзначити відеоряд, основу якого склали унікальні архівні записи. Живе втілення яскравих перемог, прикрих поразок, завойованих трофеїв… Усе це чергується зі спогадами головних героїв – гравців, тренерів, керівників команди.

Після перегляду «Галактики «Динамо» багаточислені глядачі могли довідатись деталі створення фільму в його авторів – журналістів Валерія Мирського, Сергія Бондаренка, Сергія Голяченка, Олексія Семененка, Семена Случевського, режисерів Владислава Яблонського, Антоніна Бронзея, операторів Едуарда Тімліна, Михайла Лєбєдєва, Андрія Соколовського.

Президент «Динамо» Ігор Суркіс привітав із днем народження одного з творців фільму, відомого спортивного журналіста Валерія Мирського.

Найближчим часом планується показ фільму на одному з центральних українських телеканалів. Також вийде DVD-диск. Більшу докладнішу інформацію автори кінострічки обіцяють оголосити пізніше.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер