Вихованці ДЮФШ «Динамо» беруть участь у турнірах

Вихованці ДЮФШ «Динамо» беруть участь у турнірах

Раніше ми повідомляли про успіхи маленьких динамівців на турнірі у Словаччині. 28-го березня з Мукачевого повернулася дитячо-юнацька команда «Динамо» (U-10), яка в рамках підготовки до чемпіонату міста Києва брала участь у IV Міжнародному турнірі, присвяченому пам’яті Павла Ковача. Підопічні Валерія Краснощока були сильнішими за решту суперників і здобули заслужену перемогу.

- У своїй віковій категорії ми змагалися з 12-ма командами з Донецька, Луцька, Львова, Ужгороду та інших міст України, – розповідає наставник десятирічних динамівців. – Вони були поділені на дві групи, по шість команд у кожній. Своїх суперників на груповому етапі ми впевнено обіграли з великим рахунком і з першого місця вийшли до півфіналу, де зустрілися з місцевою командою з Мукачевого. Основний час переможця не виявив – 1:1, але в серії пенальті ми виявилися сильнішими. А наступного дня у фіналі також краще виконали 11-метрові удари, обігравши луцьку «Волинь». Основний час закінчився внічию 2:2. Крім золотих медалей та кубка, гравець нашої команди Іван Петренко отримав індивідуальну нагороду – був визнаний найкращим нападником турніру.

Також хочу особливо відзначити високий рівень підготовки й інших наших хлопчиків: Олександра Войтюка, Дмитра Туліна, Антона Рафальського, а Максим Івахно, на мій погляд, заслуговує визнання найкращого гравця турніру.

Нам трохи не пощастило з погодними умовами – маленьким дітям доводилося грати під дощем. Тим суперникам, які грали з нами у відкритий футбол, ми забили багато м’ячів. Потім інші, побачивши силу нашої команди, стали діяти від оборони, навмисно нагнітаючи нервозність, тому півфінал із фіналом і вийшли такими важкими. В цілому, за рівнем і майстерністю ми були на голову сильнішими.

* * *

Друга група динамівців 2000-го року народження під керівництвом Валерія Шабельникова з 20-го по 28-е березня грала в Евпаторії в рамках турніру «Кримська весна», в якому брали участь команди хлопців 1999-го та 2000-го років народження.

- Ми мешкали в пансіонаті «Північний», – ділиться враженнями від турніру наставник юних динамівців. – Для дітей там були створені чудові умови, я таких ще ніде не бачив. Харчування та проживання – на високому рівні, хлопці жили у двох- та тримісних номерах категорії «люкс». Також у нашому розпорядженні був басейн і кінозал. Матчі проходили на чудовому полі зі штучним покриттям, де було велике табло. Ще й погода стояла чудова. Тільки в один із днів був сильний вітер.

Разом із нами до однієї групу потрапили «Дніпро» (Вишгород), «Дарниця» (Київ) та «Атлет-2» (Київ) 1999 року народження. Другу склали виключно команди 1999 року народження.: «Атлет» (Київ), «Арсенал» (Харків), ДЮСШОР (Саки) та «Відрадний» (Київ).

Ми впевнено обіграли своїх конкурентів «Атлет-2» (5:0), «Дарницю» (19:0), «Дніпро» (2:0), і з максимальною кількістю набраних очок вишли до півфіналу, де на нас чекала зустріч із харківським «Арсеналом», який зайняв у своїй групі друге місце. На жаль, наша команда поступилася 1:3. Оскільки у другому півфіналі «Атлет» обіграв «Дніпро», в матчі за третє місце ми знову грали проти команди Вишгороду, яку впевнено обіграли 4:2.

Тож, турнірна таблиця виглядає таким чином: 1. «Атлет-1», 2. «Арсенал» (Харків), 3. «Динамо» (Київ), 4. «Дніпро» (Вишгород).

Наш футболіст Олександр Мельник був визнаний найкращим захисником турніру. Також, окрім Мельника, хотів би відзначити таких гравців, як Павло Чухрай, Ілля Коваленко, Артем Буковня, Дмитро Вегера та Микита Глошардін, які дуже добре себе проявили під час змагань.

* * *

Також не сиділи без діла і дванадцятирічні динамівці. Вони вирушили до Запоріжжя на турнір, присвячений колишньому меру цього міста Олександру Поляку.

- У нашій групі були команди «Металург» (Запоріжжя), «Кватра» (Ростов, Росія) та ПФК «Севастополь», – розповідає наставник команди Олег Хвоя. – Другу ж групу склали «Карпати» (Львів), «Шахтар» (Донецьк), «Локомотив» (Москва) та «Азовсталь» (Маріуполь). На першому етапі ми виграли всі матчі – у севастопольців (2:0), росіян (4:2) і запорожців (3:2) – з першого місця вийшовши на «Азовсталь», яка стала другою у своєму квартеті. У цьому матчі ми також святкували успіх – 4:1. «Локомотив», який очолив другу групу, зустрівся із запорізьким «Металургом». У результаті, останній поєдинок ми грали з «залізничниками», яким програли з мінімальним рахунком 2:3. Гра була дуже напруженою, але рівною. Пропустивши першими, до завершення першого тайму вийшли вперед 2:1. Після перерви суперник зрівняв рахунок з пенальті, а на останніх хвилинах ми ще раз пропустили. Відзначу, що за підсумками турніру Данило Лісовий отримав приз найкращого гравця турніру.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер