Спогади про Лобановського: Олександр Попов

Спогади про Лобановського: Олександр Попов

Олександр Попов (Головний редактор сайту «Динамо Київ від Шуріка»)

Найнезабутніше враження залишили, звичайно, прес-конференції Лобановського. Навіть звичайне післяматчеве спілкування з пресою мало небагато спільного з тими післяматчевими прес-конференціями, які дають інші тренери. А прес-конференції, які Лобановський проводив на базі "Динамо" в Кончі-Заспі, були абсолютно ні з чим не порівнянними заходами.

По суті, ці зустрічі з журналістами більше були схожими на захоплюючі лекції. Конференц-зал завжди був забитий вщерть. І в ньому завжди стояла абсолютна тиша. Лобановський говорив тихо, але чутно було його ідеально.

Самі такі прес-конференції тривали близько двох годин. Двогодинна прес-конференція, яка пролітала за одну мить! Настільки було цікаво слухати Метра. Причому, за ці дві години Лобановському встигали поставити буквально... шість-сім питань, настільки вмістовними були відповіді Тренера.

Одна ж із таких прес-конференцій запам’яталася мені особливо. Якось до мене дійшла інформація про те, що Лобановський нібито читає "Стіну" - форум уболівальників, який тоді існував на сайті Dynamo.kiev.ua. Мені не вірилося в це (ну який Лобановський, яка «Стіна», сам по собі інтернет тільки-тільки в Україні з'явився), і після закінчення однієї з прес-конференцій Метра в Кончі-Заспі я набрався сміливості підійти до нього, представився і поцікавився, чи дійсно він читає "Стіну" на сайті "Динамо від Шуріка".

У відповідь Лобановський розповів, що саму "Стіну" з комп'ютера він не переглядає, але регулярно читає роздруківки думок уболівальників із форуму, які йому за його ж завданням регулярно готують помічники. Моєму щастю після почутого не було меж!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер