Відновлюватись динамівцям допомагає хорватський реабілітолог

Відновлюватись динамівцям допомагає хорватський реабілітолог

Із проблемою переповненого лазарету напередодні відповідальних матчів Ліги чемпіонів динамівським тренерам доводиться зіштовхуватись не вперше. Були сезони, коли на підготовчих зборах до сезону готувалось 30 футболістів, а в вирішальних зустрічах наставники ледве нашкрябали гравців на основний склад.

Нинішньої осені ситуація складається не настільки плачевно, однак приводів для хвилювань у новопризначеного тренера Йожефа Сабо вистачає. У першу чергу, тривогу викликає найпроблемніша ланка – захист. Напевне, не від хорошого життя Йожеф Сабо проти «Таврії» і «Дніпра» використовував схему із трьома захисниками, при цьому відтягнувши до воріт номінального опорного захисника Тараса Михалика. Цікаво буде подивитись, за якою схемою заграє команда, коли до її лав повернуться травмовані Папе Діакате, Родріго і Віталій Мандзюк.

Основні надії на підвищення дисципліни в захисті логічно пов’язувати із Діакате, який вдало вписався в гру команди. Компанійський сенегалець здобув довіру партнерів. Ще й настільки, що вже через два місяці перебування в клубі «Динамо» одягнув капітанську пов’язку. Зараз одужання Папе вийшло на фінішну пряму. «Останні тижні я ходив на масаж, у тренажерну залу. У п’ятницю розпочну легкі пробіжки, а в понеділок лікарі повинні зняти фіксуючу пов’язку. Мине ще тиждень-другий – і я повернусь до загальної групи. Це швидше, ніж передбачали лікарі. Напевне, велике значення зіграла добре проведена операція і моє величезне бажання повернутись на поле», - розповів Папе Діакате.

Не за горами повернення Родріго. На початках бразильцю планували зробити операцію на коліні, але після обслідування в швейцарських лікарів вирішили відкласти хірургічне втручання. Зараз захисник тренується в загальній групі, а неминучу операцію проведуть у грудні, після завершення сезону.

Схожі пошкодження отримали Несмачний і Мандзюк. Обидва не один тиждень заліковували задню поверхню ребра. Андрій уже відновився і з середи займається в загальній групі. Віталій на підході, йому для повної реабілітації потрібно біля десяти днів.

Наступного тижня може повернутись до загальної групи бомбардир Ісмаель Бангура. У гвінейця в матчі з «Ромою» надірвався хрящ біля ребра. Зараз біль минула і днями форвард почне робити пробіжки. Залишається надія, що Ісмаель зможе зіграти у вівторок проти «Спортинга». Позаду проблеми і в Клебера, який перехворів ангіною.

Більшості вищеперерахованих гравців швидше відновлюватись допомагає новий тренер з реабілітації Борис Пейрек. 39-річний хорватський спеціаліст понад 10 років на аналогічній посаді пропрацював у сплітському «Хайдуку» і на початку року приїхав до Києва проконсультувати свого колишнього підопічного Саблича. Горан одужав і повернувся в Хорватію, Борис, який володіє найновішими методиками в області відновлення спортсменів, тепер працює з динамівцями.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер