Можливість Києва на матчі «Динамо» побити рекорд Ліги Європи

Можливість Києва на матчі «Динамо» побити рекорд Ліги Європи

24 серпня в Києві на НСК Олімпійський Динамо в матчі-відповіді плей-оф раунду Ліги Європи прийме португальський Марітіму (початок — 19.45). Нагадаємо, що на Мадейрі біло-сині зіграли внічию — 0:0, а значить — у рідних стінах їх влаштує виключно перемога. З будь-яким рахунком. У крайньому випадку — в серії пенальті.

Звичайно, динамівцям знадобиться підтримка, й усі бажаючі повболівати за команду Олександра Хацкевича у вирішальному за вихід до групового турніру поєдинку можуть придбати квитки вже сьогодні (їхня ціна — від 35-ти до 400 гривень). На матч із Янг Бойз прийшли без малого 37 000 глядачів. Скільки буде на стадіоні в четвер, враховуючи синусоїдні показники колективу останнім часом?

Нещодавно на матчі третього відбіркового раунду Ліги Європи Мілан (Італія) — Університатя (Румунія) було встановлено рекорд кваліфікації турніру. На Сан-Сіро прийшли 65 763 глядачі. Знаменита арена перекрила досягнення не менш знаменитого стадіону дортмундської Борусії, яка два роки тому змушена була пробиватися до основної сітки ЛЄ.

Теоретично у Динамо та київського НСК Олімпійський є можливість перевершити рекорд Мілана. Для цього потрібна відвідуваність не менше, ніж була в березні 2015 року на пам'ятному матчі 1/8 фіналу з Евертоном. Тоді за нашою феєричною перемогою 5:2 на власні очі спостерігали 67 553 глядачі.

На той момент Київ встановив абсолютне досягнення для Ліги Європи, яке вже потім почав неодноразово перевершувати Манчестер із його Олд Траффорд.

А зараз?

Зараз поєдинок Динамо — Евертон на шостому місці в списку найбільш відвідуваних ігор Ліги Європи. Попереду чотири матчі МЮ: один у позаминулому сезоні з Ліверпулем (75 180) та три в минулому — із Сельтою (75 138), Фенербахче (73 063) та Андерлехтом (71 496). Рекордсменом же на сьогодні є лондонський Уемблі й матч 1/16 фіналу Тоттенхем — Гент (80 465), що відбувся в лютому цього року.

Нагадаємо, що максимальна місткість київського НСК Олімпійський на футбольних поєдинках становить 70 050 глядачів. У топ-5 турніру вже точно не потрапимо, а у кваліфікації ще можемо відзначитися.

zbirna.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер