Повернення Михалика, Сьомін знайомиться з новачками

Повернення Михалика, Сьомін знайомиться з новачками

Після чотириденної міні-відпустки невикликані до збірних динамівці зібралися на базі в Кончі-Заспі для підготовки до матчу з «Іллічівцем». Коротка пауза явно пішла на користь гравцям, втомленим від напружених літніх футбольних баталій. О сьомій вечора п’ятниці команда в кількості чотирнадцяти гравців дружньо увійшла до тренажерного залу, під керівництвом тренера Пінколіні провівши двадцятихвилинне заняття. Тренерський штаб на чолі з Юрієм Сьоміним паралельно спостерігав за матчем збірних Росії та Македонії, в якому взяв участь Горан Попов. Тут же сталося знайомство головного тренера з новачками команди – бразильцем Дуду та колумбійцем Ескобаром. Футболістам побажали успіху й можливостей реалізувати в «Динамо» свої таланти.

Потім тренування перемістилося на футбольне поле. Невеликий дощик надавав сили гравцям для активних дій, та й сам формат заняття не передбачав пауз. Спочатку пробіжка, потім вправа на володіння м’ячем, а завершилося все двосторонньою грою на півполя. Як було сказано, у тренуванні брали участь 14 футболістів: воротарі Богуш та Кичак, польові гравці Данило Сильва, Алмейда, Хачеріді, Михалик, Гармаш, Корреа, Алієв, Рибалка, Дуду, Шевченко, Ескобар, Аді.

Заради справедливості варто зазначити, що для Дуду та Ескобара звітне тренування стало другим у статусі гравців «Динамо». В четвер тренери вирішили дати хлопцям навантаження в тренуванні другого складу, а сьогодні – дебют в «основі». Щоправда, поки в її тренуванні. За звітним заняттям складно дати оцінку ігровим якостям новачків, оцінити їхні потенційні можливості. Обидва стараються, багато рухаються полем, мають хорошу швидкість. Попереду їм доведеться пройти непростий процес адаптації в команді, зрозуміти модель її гри та вимоги тренера. Поки ж на полі їм активно допомагали Сильва та Алмейда.

Почав тренуватися в загальній групі Тарас Михалик. Складний процес відновлення після квітневої операції позаду, тепер нашому захиснику потрібно повернути ігрову форму, налагодити взаєморозуміння з партнерами. Нагадаємо, також готовий грати Алмейда, що говорить про високу конкуренцію в лінії захисту. У тренуванні не взяв участі Бетао, який отримав болючий удар у ділянку живота в матчі з «Дніпром». Добре, що все обійшлося, із суботи бразилець почне тренуватися в загальній групі. Одним із найактивніших на полі цього вечора був Андрій Шевченко. Нападник три тижні тому зламав щелепу і тривалий час носив спеціальний брикет. Тепер проблеми позаду, Андрій тренується без яких-небудь обмежень, проте потрібен час, щоб повернути колишні кондиції. Навряд чи це вдасться зробити до матчу з «Іллічівцем», проте надалі тренери можуть розраховувати на Шевченка.

Продовжуючи тему травмованих, напевно у вересні вболівальники зможуть знову побачити Олега Гусєва. В усякому разі, з понеділка півзахисник починає тренуватися, щоправда, з обмеженнями, а надалі все залежить від нього. Також тренери чекають на Артема Кравця, який поки обмежується пробіжками навколо поля.

У режимі одно-двохразових тренувань динамівці будуть готуватися до матчу з «Іллічівцем». 6-го вересня, у вівторок, у підопічних Юрія Сьоміна запланований спаринг із молодіжним складом.

Дивіться фотогалерею тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер