U-17, U-15. Упевнені перемоги «Динамо» на виїзді над «Дніпром»

U-17, U-15. Упевнені перемоги «Динамо» на виїзді над «Дніпром»

Команди U-17 та U-15 на виїзді зустрічалися з «Дніпром». Матчі проходили в манежі клубної бази дніпрян у Придніпровську. Першими на поле вийшли старші динамівці під керівництвом Олексія Дроценка та Євгена Ястребинського.

Поєдинок команди розпочали швидко та динамічно. На полі було багато боротьби – футболісти до кінця боролися за кожен м'яч. Господарі намагалися не давати киянам занадто багато свободи, але все ж саме наша команда більше атакувала й частіше підбиралася до воріт дніпрян. Ледь не забив Цитаїшвілі сильним ударом зліва – воротар встигнув зреагувати. У суперника в першому таймі варто відзначити небезпечний штрафний удар метрів із 20-ти трохи лівіше центру – Малиш у стрибку кулаком переправив м'яча з-під поперечини на кутовий, урятувавши свою команду.

Зрештою, зусилля нашої команди та великий обсяг виконаної роботи дали результат: в одній із атак Ісаєнко на правому фланзі зберіг м'яча в боротьбі із суперником, зробив блискучу передачу на лінію штрафного майданчика Цитаїшвілі, Георгій витримав паузу, підробив м'яча та потужним влучним ударом поцілив у ворота! «Дніпро» мав нагоду зрівняти рахунок на останній хвилині першого тайму, коли арбітр не зупинив гру після зіткнення Мельника із суперником, гравець господарів вийшов до воріт, перекинув воротаря, й лише в останній момент Малишкін виніс м'яча зі «стрічки» подалі.

Після перерви напруга ще більше зросла. Господарі намагалися пресингувати динаміівців, але наші хлопці з цим упоралися, а згодом самі організували натиск на ворота суперника. Цитаїшвілі на швидкості пробіг лівим флангом, класно навісив до штрафного майданчику, де Ісаєнко влучним ударом замкнув передачу. Отримавши додаткову впевненість, кияни ще активніше пішли вперед та створили цілу низку перспективних моментів, з якими дніпряни впоралися не без зусиль.

Олексій Дроценко:

- Ми непогано розпочали перший тайм, потім команда суперника вирівняла гру за рахунок того, що ми припускалися необов'язкових втрат м'яча. Потім ми перелаштувалися, трохи заспокоїлися, забили м'яч. На другий тайм виходили вже більш упевнено та контролювали всю гру. «Дніпро» намагався створювати моменти біля наших воріт після стандартних положень. У нас були хороші контратаки, ми забили другий м'яч, могли забивати ще кілька. Словом, у другому таймі ми краще контролювали гру. Результат нас задовольняє. Хотілося би лише прибрати шорсткості гри та невелику нервозність, яка мала місце в першому таймі.

Ми знали, що сьогодні доведеться грати на штучному газоні, тому готувалися останні дні також на синтетичному полі. Тож великої різниці не відчули.

Загалом, у нас зібралася дуже хороша група – лише кілька команд, що випадають, інші команди показують хороший футбол та борються за перші три місця, які дають шанс грати у фінальній частині першості України. Турнірна таблиця змінюється після кожного туру. Кожна гра для нас, як останній бій.

Вища ліга ДЮФЛУ. 5-й тур

«Дніпро» U-17 – «Динамо» U-17 – 0:2 (0:1)

«Динамо»: 12. Малиш, 5. Мельник (14. Сирота, 65), 7. Приходько, 2. Дмитрук, 4. Малишкін, 17. Білошевський, 21. Ващишин, 10. Мильченко (15. Сухоручко, 69), 6. Духан (22. Мащенко, 52), 16. Цитаїшвілі (11. Куценко, 80), 9. Ісаєнко.

Голи: Цитаїшвілі (33), Ісаєнко (60)

Попередження: Мельник (22).

Слідом за «Динамо» U-17 на поле вийшли молодші динамівці з команди U-15, якими керують Олександр Ситник та Володимир Самборський.

Відразу було помітно, що обидві команди серйозно налаштовані на поєдинок. У перші хвилини ніхто не хотів поступатися, але все ж динамівці виглядали краще. Наші хлопці змусили одного із захисників «Дніпра» порушити правила у своєму штрафному майданчику, й Ванат упевнено реалізував пенальті. Отримавши додаткову впевненість, динамівці почали ще активніше атакувати: Здирко спрямував м'яча в сантиметрах від стійки, а після удару Ваната м’яч просвистів над поперечиною. Атаки киян ставали все частішими й різноманітними. Виходили проходи флангами та по центру, але для заключної крапки у вигляді взяття воріт не вистачало зовсім трохи.

Після перерви наша команда продовжувала володіти ініціативою: воротам господарів регулярно погрожували Ванат, В'юник, Семчук. Після удару головою останнього м'яч просто якимось дивом не залетів під поперечину. А ще в одному моменті В'юник пробивав із близької відстані, але воротар встигнув зреагувати та врятувати свою команду. Але незабаром і він виявився безсилим, коли Семчук здорово подав із правого флангу, і В'юник не менш класно замкнув дальню стійку. Після цього гості заробили ще небезпечний штрафний, хороший удар вийшов у Бражка, але трохи вище поперечини. До фінального свистка у нашої команди було ще кілька можливостей відзначитися, але рахунок на табло більше не змінювався.

Олександр Ситник:

- Сьогодні нам вдавалося, звичайно, не все, але переважно те, про що ми домовлялися перед грою, хлопці намагалися виконувати. У попередньому матчі з «Металістом» наші футболісти також контролювали гру, можливо, не вистачало бажання, такого, як було видно сьогодні. Я бачив їхнє прагнення перемогти та виконати установку, хлопці накривали суперника. Так, був брак, але у цьому віці це припустимо. Швидкий гол завжди приносить позитивні емоції, додає впевненості й дає можливість команді грати за рахунком. Тому, безумовно, він допоміг. Головне, що від матчу до матчу вони поступово додають та краще розуміють наші вимоги й стараються.

Вища ліга ДЮФЛУ. 5-й тур

«Дніпро» U-15 – «Динамо» U-15 – 0:2 (0:1)

«Динамо»: 57. Слуцький, 55. Вівчаренко, 4. Забарний, 6. Кузик (3. Кирилюк, 45), 18. Швед (5. Голоколосов, 70), 9. Бражко, 7. Ванат, 11. Глушач (8. Рязанцев, 59), 20. Велетень (19. Скорко, 53), 14. В'юник (10. Маценко, 63), 12. Здирко (15. Семчук, 43).

Голи: Ванат (8, пен.), В'юник (58).

Попереджений: Кирилюк (67).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер