Усе тільки починається

Усе тільки починається

Думається, головне питання, яке хвилювало не лише вболівальників команди, але і наставників – рівень гри, яку покаже динамівська молодь у матчі з головним конкурентом на внутрішній арені.

Не можна сказати, що результат не був важливим. Ні, ніхто не збирався здаватись, але перевірити найближчий резерв усе ж вважалося пріоритетним варіантом. І перевірка вдалась! Навряд чи можна назвати дії молодих динамівців ідеальним. Були і тактичні, і технічні помилки. Але бажання та порив довести обґрунтованість своїх претензій на місце в основі не може не радувати.

Не будемо виділяти нікого особисто. Для цього є свої показники наукової групи та думка тренерського штабу. Уболівальники змогли скласти враження про молодь, адже не секрет, що мало хто з них відвідує матчі дублю та першої команди. Судячи з перших відгуків, цілий ряд виконавців отримали «благословення» зі сторони фанатів. І це не може не радувати.

Сама зустріч пройшла за територіальної переваги «Шахтаря». І це не дивно. У гірняків куди більше досвідчених гравців, які вміло контролювали м'яч. Але гол номінальні гості забили після помилки динамівських півзахисників у швидкій контратаці, а не в позиційному нападі.

Потім «біло-сині» на деякий час перехопили ініціативу та створили дві «смертельні» атаки. В обох випадках відмітимо перші передачі, які призвели до загострення ситуації. Спочатку відмінний пас на Марковича видав Морозюк (серб прострілив і Михалик точно пробив у кут), а потім зрячий крос із флангу виконав Олейник (Лисенко поборовся, а все той же Михалик грамотно зайняв позицію і пробив без перешкод).

У подальшому обидві команди могли змінити рахунок на табло, але єдиний раз удалось це гірнякам. Ткаченко неприємно легко обіграв двох опонентів і точно пробив здалеку. При рахунку 2:2 динамівським уболівальникам довелось пережити кілька неприємних моментів. Але кам'яною стіною стояв Рибка, а в низці епізодів йому допомогли захисники.

Кияни також могли уникнути післяматчевого нервування у вигляді пенальті, але небезпечний удар Алієва відбив П'ятов, а потім арбітри незрозумілим чином помітили в Саші офсайд при виході один на один. Повтор був катастрофічним для бригади суддів – до «поза грою» був, як мінімум, метр. Але всі ми люди, всі помиляємось. В останні хвилини «біло-сині» перевели всі події на половину поля суперника, але помилились у простій ситуації і могли програти. Спасибі Рибці, який відбив удар Брандао метрів із 10-ти.

Що було після закінчення основного часу всі прекрасно пам'ятають. Рибка, штанга і точні удари Нінковича, Марковича, Дядечко і Морозюка приносять заслужену перемогу. Третій Суперкубок у «Динамо», але вже у неділю виїзд до Донецька. Усе тільки починається.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер