Згадаймо неймовірний гол ТУРЯНЧИКА, що відкрив дорогу до чемпіонства в 1961-му (+ ВІДЕО)

Згадаймо неймовірний гол ТУРЯНЧИКА, що відкрив дорогу до чемпіонства в 1961-му (+ ВІДЕО)

З'явився привід, і ми із задоволенням його використовуємо, щоб молоді вболівальники нашого клубу, їхні батьки та діди могли ще раз побачити чудовий гол ювіляра, який було забито 11 жовтня 1961 року в Москві у ворота «Торпедо», відкривши дорогу до першого історичного для нашого клубу виграшу золотих медалей чемпіонів СРСР.

Отже, за п'ять хвилин до фінального свистка кутовий удар, виконаний Валерієм Лобановським, був майстерно використаний Василем Турянчиком (на фото). Зі скрутного положення, стоячи спиною до воріт суперника, він у падінні спрямував м'ячв в ціль!

«Радянський спорт» повідомляв: «Підсумковий рахунок 1:1 був потрібен київському «Динамо», щоб зберегти перевагу у три очки над «Торпедо» та «Спартаком», й прокласти собі шлях до звання чемпіона. Це було важливо ще й тому, що попереду був матч між московськими командами «Локомотив» та «Спартак». У разі виграшу спартаківці могли впритул наблизитися до лідера. За успішного виступу «Спартака» в останніх іграх та невдачі киян очки в обох команд могли бути рівними. У такому випадку додаткова гра між ними мала вирішувати долю золотих медалей. Але цьому не судилося збутися. «Локомотив» заслужено переміг – 3:1, і тим самим виключив спартаківців із числа претендентів на звання чемпіона СРСР.

Яким же чином результат цієї гри позначився на становищі київського «Динамо»? Найсильнішій команді України достатньо в двох останніх іграх взяти два очки, й вона буде недосяжною. Таким чином, не виключено, що вперше за всю історію радянського футболу перехідний приз першості країни в цьому році може опинитися у столиці України. Цей тур для киян виявився щасливим...»

Олег Задерновський

* використано фото з медіа-бібліотеки Олексія Новіка

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер