»Динамо» (Київ) – «Динамо» (Мінськ) – 4:1. Упевнений старт на Кубку Льва Яшина

»Динамо» (Київ) – «Динамо» (Мінськ) – 4:1. Упевнений старт на Кубку Льва Яшина

Матч між київськими і мінськими динамівцями проходив на затишному стадіончику «Родина», розташованому в підмосковних Хімках. Утім, за своєю суттю це місто вважається підмосковним лише формально: дістаючись із готелю до стадіону, команда і помітити не встигла, де закінчилася Москва, а де розпочалися Хімки. Так само важко було помітити і глядачів на стадіоні: друга гра Кубка Лева Яшина зібрала дещо більше однієї тисячі шанувальників футболу. Проте, серед них були помічені й уболівальники київського «Динамо», які намагалися підтримувати своїх улюбленців із першої і до останньої хвилини.

Враховуючи, що в суботу у динамівців Києва запланований поєдинок із московським «Динамо», на матч із мінчанами наставник української команди виставив комбінований склад, із перших хвилин надавши шанс практично усім молодим гравцям, які в складі «Динамо» приїхали на турнір.

Перший тайм пройшов за очевидної і пригнічуючої переваги киян, які з перших же хвилин гри буквально зачинили суперника на його половині поля. Причому, що важливо, перевага команди Валерія Газзаева була не лише номінальною, але й знаходила віддзеркалення у величезній кількості голевих моментів біля воріт мінчан. Коли б не приголомшлива гра у воротах білорусів Олександра Сулими, рахунок міг бути великим уже до середини тайму, проте голкіпер мінчан «тягнув» усе, що летіло до його воріт. Та все ж на 23-й хвилині ніщо не вберегло команду Володимира Гольмака від гола, коли Зозулі влучним ударом вдалося завершити швидку комбінацію, організовану Теміле.

Повівши в рахунку, кияни взяли невелику перерву, але незабаром гра знову перемістилася на половину поля мінчан, і на ворота Сулими посипалися нові моменти. Кияни впевнено і ефектно комбінували, буквально розриваючи оборону суперника. Проте голкіпер мінчан продовжував творити дива, відбиваючи небезпечні удари по своїх воротах. У цьому відрізку матчу свою команду він не спромігся врятувати лише одного разу. Цього разу Зозуля виступив у ролі асистента, а завершального удару завдав Гармаш.

Йшла 39-та хвилина гри, і здавалося, до перерви рахунок на табло вже не зміниться. Проте мінчанам доволі несподівано вдалося скоротити відставання в рахунку. Злий жарт із голкіпером киян зіграв «Jabulani» - спрямваний зі штрафного метрів із 37-ми, м’яч по ефектній траєкторії транзитом від стійки залетів до сітки. Утім, варті уваги події першого тайму на цьому не закінчилися - перед самим свистком на перерву повторне попередження отримав захисник мінчан Мараховський, залишивши свою команду в меншості.

Початок другого тайму не привніс до гри жодних змін. Кияни, практично повністю оновивши склад (на поле вийшли всі польові гравці, заявлені на цей матч), з новими силами почали атакувати ворота суперника. Вже на 50-й хвилині рахунок мав збільшитися, але м’яч після удару Алмейди влучив у поперечину, свої шанси також не використали Шевченко і Бертольйо.

Продовжував упевнено грати і Сулима, парируючи подейкуди неймовірні м’ячі. Але наприкінці матчу підопічним Валерія Газзаева все ж вдалося дотиснути суперника і змусити воротаря витягувати м’яча з сітки воріт. Спочатку Ярмоленко реалізував вихід віч-на-віч із воротарем, а крапку в матчі майстерним ударом поставив Шевченко. 4:1 - більш ніж упевнена перемога, а на додаток і гарний настрій напередодні цікавого протистояння з московськими одноклубниками, яке, нагадаємо, відбудеться завтра.

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Мінськ) – 4:1 (2:1).

«Динамо» (Київ):
Бойко, Бетао (Данило Сильва, 46), Вукоєвич (Маграо, 46), Теміле (Шевченко, 46), Михалик (Хачеріді, 46), Гармаш, Єременко (Бертольйо, 46), Несмачний, Алмейда, Калитвинцев (Ярмоленко, 46), Зозуля (Мілевський, 46).

«Динамо» (Мінськ):
Сулима, Веретило (Кондратьєв, 46), Крук, Мараховський, Марсіо, Воловик (Булойчик, 64), Матвеєнко, Кисляк (Рекиш, 46), Куган, Джефферсон, Сазанков (Рамос, 45).

Голи:
Зозуля (23), Гармаш (39), Ярмоленко (85), Шевченко (88) – Кисляк (43).

Вилучений: Мараховський (45).

Дивіться фотогалерею матчу

Олександр Попов, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ), з Москви

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер