Друга перемога: дубль два. Ярмоленко віддає, Ідейє забиває!

Друга перемога: дубль два. Ярмоленко віддає, Ідейє забиває!

У матчі зі столичним «Арсеналом», який лише умовно можна вважати для динамівців «виїзним», підопічні Юрія Сьоміна перемогли 1:0, а вирішальний м'яч, як і туром раніше з передачі Андрія Ярмоленка, на свій рахунок записав форвард «біло-синіх» Браун Ідейє.

Стартовий протокол зустрічі вніс додаткову інтригу в серця вболівальників. Під № 4 у ньому виявився бронзовий призер останнього чемпіонату Європи, зірковий новачок динамівців Мігель Велозу! У вівторок португалець провів своє перше тренування після тритижневої відпустки, а вже в неділю зіграв в офіційному матчі всі 90 хвилин.

Місце у воротах динамівців знову зайняв Максим Коваль. У попередній зустрічі без особливих помарок відіграв Денис Бойко, тим не менш, тренери вирішили випустити Максима, який відбув дискваліфікацію. 19-річний страж воріт «біло-синіх» очікування виправдав, без помарок провівши зустріч, і з нанесених трьох ударів гравцями «Арсеналу» у створ воріт впорався успішно.

У грі з «канонірами» захисна лінія динамівців у порівнянні з попередньою зустріччю не зазнала змін. У центрі пара Михалик-Хачеріді, праворуч Данило Сильва, ліворуч Бетао. Опорними півзахисниками увійшли в гру звичний Вукоєвич і дебютант Велозу. Перший більше діяв на захист, другий на атаку. На лівому фланзі півзахисту діяв Ярмоленко, на правому, часто зміщуючись до центру, Гармаш. Під номінальним нападником Ідейє розташувався Кранчар.

На відміну від матчу з донецьким «Металургом», із забитим голом динамівці справу затягувати не стали. Тиждень тому переможний м'яч було забито тільки в компенсований арбітром час, тепер же його було проведено буквально в першій же атаці. На 3-й хвилині Андрій Ярмоленко увірвався до штрафнго лівим флангом, прострілив на лінію воротарського майданчика, з району якого Ідейє, випередивши бразильського дебютанта дос Сантоса, відправив м'яча повз Паньківа. Браун записав другий м'яч до свого бомбардирського активу, а Андрій другу результативну передачу.

Отримавши після стартового матчу чемпіонату неабияку порцію критики, з точки зору якості гри, динамівці значно додали. З'явився контроль м'яча, багатоходові атаки з завершальними ударами, колективний пресинг і багато інших елементів футболу, традиційно властиві динамівцям. До перерви «біло-сині» повністю контролювали ситуацію, і один проведений м'яч не повністю відображав співвідношення сил на полі.

Друга половина гри стала бенефісом воротаря Юрія Паньківа, який проводив свій перший матч за «Арсенал». Не можна сказати, що динамівці завдали йому масу проблем, але кілька небезпечних ударів, які цілком могли призвести до взяття воріт, провели. Двічі прекрасні можливості подвоїти рахунок мав Ярмоленко, і в обох випадках переможцем виходив дебютант «канонірів». Спершу на 52-й хвилині Андрій з 10-ти метрів без перешкод із боку захисників замикав фланговий простріл Данила Сильви, а на 62-й хвилині отримав право пробити пенальті, який сам же й заробив. В обох випадках вище за всяку похвалу зіграв Паньків, парируючи, здавалося, стовідсоткові м'ячі.

На 78-я хвилині зустрічі, отримавши протягом 15 секунд два «гірчичника», поле покинув «канонір» Старгородський. Спершу, наздоганяючи у штрафному майданчику м'яч, він спробував симулювати пенальті, за що був попереджений арбітром, а через лічені секунди, мабуть, не відійшовши від емоцій, грубо в центрі поля збив Мілоша Нінковича і одразу ж, отримавши «червоне світло», залишив господарів у меншості, чим зняв усі питання про переможця 35-го київського дербі.

Наприкінці зустрічі дебютував у складі «Динамо» Андрій Богданов. Символічно, що сталося це в матчі з його колишнім клубом. Ще один новачок «біло-синіх» аргентинець Марко Рубен до заявки на матч не потрапив.

Епіцентр-Чемпіонат України. 2-й тур

22.07.2012. Київ. Стадіон «Динамо» ім.Валерія Лобановського

«Арсенал» «Динамо» - 0:1 (0:1)

«Арсенал»: Паньків, Польовий, Гітченко, дос Сантос (Симоненко, 38), Максимов, Шахов, Флореску – кап (Старгородський, 46), Да Сілва Леандро, Кобахідзе, Ковпак, Мазілу (Шацьких, 71).

«Динамо»: Коваль, Бетао, Михалик - кап, Хачеріді, Данило Сильва, Вукоєвич, Гармаш (Богданов, 83), Велозу, Ярмоленко, Кранчар (Нінкович, 67), Ідейє.

Гол: Ідейє (3, гольовий пас Ярмоленко).

Нереалізований пенальті: Ярмоленко (68, воротар).

Попереджені: Флореску (45), Старгородський (77) - Михалик (80).

Вилучений: Старгородський (78, друге попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер