Друге фіаско в Марбельї поспіль

Друге фіаско в Марбельї поспіль

Ця зустріч відбулася в рамках турніру Impact Cup, який традиційно проводиться в січні в Марбельї. Нагадаємо, в першому матчі на цьому турнірі динамівці програли угорському «Ференцварошу» з рахунком 2:3.

Як і очікувалося, у порівнянні з матчем проти «Ференцвароша», Олег Блохін дещо змінив схему гри. Але спочатку про тих, хто не міг взяти участь у другій грі на першому зборі. Іменинник Андрій Богданов уранці нездужав. У Сергія Сидорчука виявилася легка застуда. В Олександра Алієва було забито передній м’яз стегна. І нарешті, Марко Рубен на сьогоднішній пробіжці відчув, що поліпшення після запалення м'яза на тлі навантажень немає. Йому надали три дні відпочинку, а 22 січня проведуть МРТ.

Повернемося, тим часом, до стартового складу «біло-синіх». Змін зазнала навіть скоріше не сама схема, а виконавці, які з перших хвилин вийшли на поле. Лише Гармаш, Гусєв та Хачеріді з'явилися у стартовому складі другий матч поспіль. Цього разу в центрі захисту пару Євгену Хачеріді склав Домагой Віда. Праворуч замість Данило Сильви грав Сергій Люлька, а на лівому фланзі Селіна змінив Тайво. У центрі поля разом із Гармашем діяв Мігель Велозу, праворуч звично розташувався Олег Гусєв, а місце на лівому фланзі півзахисту Олег Блохін довірив абсолютному дебютанту Віталію Гемезі. На позиції атакуючого півзахисника грав Ніко Кранчар, а єдиним чистим форвардом у складі «Динамо» в першому таймі виступав Артем Кравець.

Нарешті, остання зміна стосувалася позиції воротаря. Олександр Шовковський повернувся на поле після пошкодження, через яке його не було навіть у заявці на гру з «Ференцварошем», і звично вивів команду з капітанською пов'язкою.

Румунську команду прийшли підтримати близько 250 галасливих уболівальників, деякі з яких були «озброєні» дудками, на щастя давно забутими серед наших фанатів. За їхньої підтримки, «Стяуа» з перших секунд пішла вперед. Вже на першій хвилині румуни заробили кутовий, але подача на ближню стійку не принесла їм успіху. За кілька хвилин уже був перший небезпечний простріл до штрафного майданчика «Динамо». Це Латовлевич прострілював із лівого флангу, але Хачеріді перервав його пас.

Розім'явшись належним чином у перші хвилини та звикнувши до газону, який перед грою рясно поливали, суперники повністю зосередилися на створюванні небезпечних моментів.

Напівмоменти виникали як біля одних воріт, так і біля інших, але по-справжньому серйозної загрози жодній із команд створити не вдавалося. Йшла 32-а хвилина, румунські вболівальники до того часу трохи вщухли, лише один із них монотонно протягом усього тайму гудів у дудку, і тут як грім серед ясного неба трибуни буквально вибухнули – «Стяуа» забила гол. Рушеску прийняв м'яча на лінії штрафного майданчика й ударом із лівої спрямував м'яча в праву від Шовковського «дев'ятку»! У цьому епізоді форварду румунської команди дали спокійно прийняти м'яча, розвернутися та пробити. Не встежив за найкращим бомбардиром румунської команди Віда, а Хачеріді, перебуваючи перед ним, не встигнув заблокувати удар майстерного форварда.

«Стяуа» начебто зловила кураж та продовжила до завершення тайму контролювати ситуацію на полі.

Як і в матчі з «Ференцварошем», після перерви склад «Динамо» повністю оновився. Місце у воротах зайняв Максим Коваль, на правому фланзі захисту з'явився бразилець Данило Сильва, повністю змінилася середня лінія й напад. У центрі поля на поле з'явилися Огнєн Вукоєвич та Лукман Аруна, нарешті, дочекався свого дебюту Андрій Цуріков, атакуюче тріо склали Андрій Ярмоленко, Адмір Мехмеді та Роман Безус. Незмінними залишилися лише центр та лівий фланг захисту.

Гра проходила з перемінним успіхом, а ближче до середини тайму свою активність зі знаком плюс проявив Аруна. Спочатку він увірвався до штрафного майданчика, обігравши кількох захисників, але прострілив прямо в руки голкіперу. А потім Лукман завдав класного удару зльоту, із яким воротар румунської команди впорався не без труднощів. Не спромігшись зафіксувати м'яча після удару нігерійця, Разван Станке, який вийшов на поле після перерви, відбив його кулаками.

Усупереч логіці, активізувавшись та почавши створювати моменти, «Динамо» пропустило гол. Сталося це на 66-й хвилині зустрічі. Після навісу з глибини м'яч, ніби знущаючись, перескочив Віду, з-за спини якого виринув Костеа, який увійшов у гру лише хвилиною раніше, та спрямував м'яча до сітки воріт Коваля. Радості румунської діаспори на трибунах не було меж. Вони примудрилися й феєрверк запустити, й шанобливу пісню заспівати!

На 69-й хвилині Віду, який наробив помилок у двох зустрічах, змінив Тарас Михалик. З'явився на полі й Євген Селін, щоправда, лише за три хвилини до фінального свистка. Також дебютував у команді Блохіна молодий Дмитро Хльобас, який замінив Цурікова. Таким чином, єдиним, хто провів весь матч, виявився Євген Хачеріді.

У завершальній частині зустрічі румуни грали на втримання рахунку, переважно контролюючи м'яча на своїй половині поля. Єдиним порушником спокою став Безус. Спочатку він спробував перекинути воротаря після пасу Ярмоленка. А потім він із кута штрафного майданчика обвідним ударом спрямував м'яча в дальній кут, але захисник в останній момент вибив сферу з порожніх воріт. Забити гол у ворота «Стяуа» динамівцям у цьому матчі так і не вдалося. 0:2 – друга поразка «Динамо» на турнірі, й друга в 2013 році.

Impact Cup 2013

21 січня 2013 Марбелья. Муніципальний стадіон. 300 глядачів

«Динамо» – «Стяуа» – 0:2 (0:1)

«Динамо»: Шовковський (к) (Коваль, 46) – Люлька (Данило Сильва, 46), Віда (Михалик, 69), Хачеріді, Тайво (Селін, 87) – Велозу (Вукоєвич, 46), Гармаш (Аруна, 46 ), Гусєв (Цуріков, 46, Хльобас, 87), Кранчар (Мехмеді, 46), Гемега (Ярмоленко, 46) – Кравець (Безус, 46).

«Стяуа»: Кожокару (Станку, 46), Кіпчіу (Пірвулеску, 76), Рушеску (Настасе, 80), Попа (Танасе, 46), Бурчеану (Пушкаш, 87), Пінто, Латовлевічі, Гардош, Шукала, Препелиця (Костеа , 65), Ніколич.

Голи: Рушеску (32), Костеа (66)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер