Втратили перемогу, зберігши надію

Втратили перемогу, зберігши надію

У нинішньому році головна спортивна арена країни не вперше збирає аншлаг. Так було в лютому на грі «Динамо» з «Генгамом», у березні з «Евертоном» та, нарешті, у квітні проти «Фіорентини». Останні квитки на гру з «фіалками» пішли з кас стадіону ще за кілька днів до гри. Варто відзначити, що глядачі, які зібралися цього весняного вечора, анітрохи не пошкодували про свій вибір. Сповнена інтриги та непередбачуваності зустріч двох загалом рівних суперників виправдала високі очікування найвимогливіших уболівальників, при цьому відклавши питання визначення найсильнішого на матч-відповідь.

Визначаючи склад на гру, тренери «Динамо» були практично не обмежені у виборі. Всі провідні виконавці були сповнені бажання допомогти команді у надважливій зустрічі. У підсумку Сергій Ребров обрав цілком передбачуваний склад, зупинившись на награній схемі 1-4-1-4-1. Варто відзначити, номінальним форвардом вийшов Лукаш Теодорчик, який відзначився в чотирьох своїх останніх зустрічах за «Динамо». А під польським голеадором розташувався Віталій Буяльський, який добре себе зарекомендував в останніх зустрічах.

«Фіорентина» стала, мабуть, найсильнішим опонентом «Динамо» в нинішньому році. Підопічні в минулому блискучого нападника Вінченцо Монтелли впевнено перекривали всі підходи до своїх воріт, діяли чітко та прагматично, добре вивчивши сильні якості динамівців. Команда Сергія Реброва вельми обережно йшла в атаку, практично не загрожуючи воротам Нету. Як виявилося, перший удар у рамку воріт «фіалок» став результативним. Джермейн Ленс прийняв м'яча на правому фланзі, змістився до центру та пробив із 20-ти метрів. На своєму шляху м'яч зачепив п'ятку захисника, змінив траєкторію польоту та опустився під самісеньку поперечину!



До звітного поєдинку «Динамо» та «Фіорентина» в єврокубках зустрічалися чотири рази, й лише одного разу киянам вдалося «розпечатати» ворота «фіалок». У далекому 1969 році це зробив незабутній Віктор Серебряников. Джермейн Ленс записав другий гол і, як ми всі сподіваємося, далеко не останній.

Після забитого м'яча й аж до завершення зустрічі територіальною перевагою володіли гості. За рахунок хорошого контролю м'яча та швидкого переходу із захисту до атаки швидким італійцям раз по раз вдавалося ставити захист киян у скрутне становище. Хоча небезпечних моментів біля воріт Шовковського було не надто багато, динамівці постійно оглядалися на свої ворота та відряджали до атаки невеликі сили. Наприкінці першого тайму попередження отримав Александар Драгович, залишившись «поза грою» на другу зустріч.

Із кожною хвилиною другого тайму вести гру на рівних динамівцям ставало все складніше. Гості збільшували тиск на ворота Шовковського, й хоча небезпечні моменти виникали не так часто, господарі з кожною хвилиною все більше думали про утримання мінімальної перемоги, ніж про другий забитий м'яч. Титанічні зусилля італійців в атаці матеріалізувалися в забитий м'яч на другій компенсованій хвилині. Потужний Бабакар, який незадовго до цього вийшов на поле, на лінії воротарського майданчика виграв боротьбу та в дотик спрямував м'яча в самісінький кут. Розчаруванню динамівців та їхніх уболівальників у цей момент не було меж...



За більш ніж п'ятидесятирічну історію виступів у єврокубках «Динамо» чотирнадцять разів виходило до 1/4 фіналу, в шести випадках із яких пробивалося до півфіналу турнірів. Усі шанси у команди Сергія Реброва у сьомий раз «засвітитися» у півфіналі є й цього року. Чекати на розв'язку двоматчевого протистояння залишилося рівно тиждень – друга зустріч команд відбудеться 23 квітня у Флоренції на «Артеміо Франкі». Тримаємо кулаки та віримо в успіх наших улюбленців!

Ліга Європи. 1/4 фіналу. Перший матч

16.04.2015. м.Київ, НСК «Олімпійський». 65535 глядачів

«Динамо» – «Фіорентина» – 1:1 (1:0)

«Динамо»: Шовковський (к), Антунеш (Віда, 24), Хачеріді, Драгович, Данило Сильва, Рибалка, Сидорчук (Беланда, 68), Буяльський (Чумак, 80), Ярмоленко, Ленс, Теодорчик.

«Фіорентина»: Нету, Родригес (к), Савич, Алонсо, Томович, Бадель, Фернандес Матіас, Хоакін (Варгас, 68), Валеро Борха (Аквілані, 83), Гомес (Бабакар, 77), Салах.

Голи: Ленс (36, пас Буяльський) – Бабакар (90+3).

Попереджені: Драгович (44), Сидорчук (65), Хачеріді (69), Ленс (71) – Гомес (45), Алонсо (66), Томович (90+2).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер