Вячеслав Суркіс: «Ми забили за 12 хвилин три голи, а потім м’яч просто не йшов у ворота»

Вячеслав Суркіс: «Ми забили за 12 хвилин три голи, а потім м’яч просто не йшов у ворота»

Воротар «Динамо» U19 Вячеслав Суркіс, який вже другий матч поспіль виводить свою команду на поле у статусі капітана, поділився враженнями від домашнього матчу з полтавською «Ворсклою», у якому він зберіг свої ворота у недоторканості, а його команда перемогла з рахунком 3:0:

- Ми почали гру дуже добре, забили три швидкі м’ячі, перший – вже на другій хвилині, а до 12-ї вели у рахунку 3:0. Потім взяли м’яч під контроль. З того, що планували, вдалося зробити майже все, але могли краще зіграти у другому таймі, реалізувати свої моменти та не дозволяти супернику створювати нагоди біля своїх воріт.

- У другому таймі команда створила багато можливостей для взяття воріт, чому не вдалося їх реалізувати? Не вистачило концентрації?

- Не знаю, так буває. Ми забили за 12 хвилин три голи, а потім м’яч просто не йшов у ворота.

- Перевага у рахунку 3:0 вже на 12-й хвилині дозволяє почуватися спокійніше і впевненіше чи розслабляє?

- Не можна сказати, що розслабляє. У футболі так буває, що команди відігруються, навіть, коли поступаються з рахунком 0:4. Тому така перевага більше додає впевненості, дозволяє грати спокійніше, контролювати м’яч, не хвилюватися за результат та забивати ще більше м’ячів.

- Ви кілька разів виручали свою команду. Який відтинок гри здався вам найскладнішим?

- Десь з 60 до 80 хвилини. Наприкінці гри суперник створив кілька моментів біля наших воріт, був вихід віч-на-віч, я вийшов та зблизився з гравцем, ще в одному моменті м’яч відбив, а в інших епізодах полтавці не влучали у площину воріт.

- У двох останніх матчах ви виводите команду на поле з капітанською пов’язкою, як її отримали та що відчуваєте, одягаючи її?

- Це пов’язано з тим, що наш капітан Назар Балаба зараз травмований, до речі, бажаю йому найшвидшого одужання та повернення на поле. А відчуття хороші, приємні.

- Чи з’явилися у вас додаткові обов’язки, та як з ними справляєтеся? Тепер маєте право розмовляти з арбітром?

- Зараз працює таке правило, що, якщо капітан команди голкіпер, потрібно обирати віцекапітана з польових гравців, який і буде розмовляти з суддею. Мені ж пов’язка просто додає впевненості, можу більше підказувати партнерам. Загалом, нічого не змінилося.

- Команда провела три матчі на виїзді, тепер гратиме кілька поєдинків вдома, чи складний календар, на вашу думку?

- М’яч та поле однакові для всіх. Мабуть, виїзні матчі даються трохи важче, тому що треба провести 3-4 години у дорозі, або й усі 8, як у минулому турі, коли грали з львівськими «Карпатами». Але це дрібниці, ми маємо виходити на поле та перемагати в усіх поєдинках, не дивлячись на те, дома вони проходять чи на виїзді. Почали у гостях, значить, далі буде легше, бо залишиться більше домашніх матчів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер