В’ячеслав Лухтанов: шістнадцятирічний кандидат

В’ячеслав Лухтанов: шістнадцятирічний кандидат

До підготовки до другої частини сезону Юрій Сьомін нарівні з досвідченими гравцями долучає молодь. До Іспанії вирушили троє вихованців клубної ДЮФШ – захисник В’ячеслав Лухтанов, півзахисники Віталій Буяльський та Євген Макаренко. Чудовий привід познайомитися ближче. Почнемо із наймолодшого з них, шістнадцятирічного В’ячеслава Лухтанова.

- Ви народилися в Луганській області. Яким чином опинилися в «Динамо»?

- Моєю першою командою був «Металург» із Лутугина. У ньому навчався футболу до дев’яти років, поки мої батьки не ухвалили рішення переїхати жити до Києва. Тут батько відвів мене до школи «Динамо», з якої минулого року перейшов до молодіжного складу.

- Амплуа захисника обрали з молодих років?

- Як часто буває, тренери дивилися мене на різних амплуа. Спочатку грав у захисті, потім у півзахисті, нападі. А коли нашу групу очолили Дроценко та Лень, знову став захисником.

- Який із елементів гри у футбол доставляє вам найбільше задоволення?

- Сучасний захисник має бути на полі універсалом. У всякому разі, до цього потрібно прагнути. Мені подобається віддавати передачі, діючи в центрі захисту знаходити вільних партнерів та розпочинати атаки.

- Ваші однолітки, хлопці 1995 року народження, продовжують навчання...

- Випуск нашого віку буде влітку, після завершення фінальної частини чемпіонату України. Мене було переведено до молодіжного складу на рік раніше від загального випуску. Наша команда третій рік поспіль перемогла в чемпіонаті Україні, на матчах цього турніру був присутній тренер «Динамо» Сергій Процюк. Трохи пізніше мене почали залучати до тренувань із молодіжним складом, а в серпні зіграв свою першу гру – проти «Кривбаса». Вийшов на заміну на 15 хвилин. За місяць, у грі з «Шахтарем», вже був у стартовому складі.

- До вас, як до центрального захисника, з боку тренерів були претензії?

- Так, Олександр Хацкевич вказував на помилки, радив, як уникнути їх наступного разу. Намагаюся не підвести тренера, який мені довіряє.

- Дивлячись за грою найкращих команд світу, насамперед звертаєте увагу на дії ваших колег по амплуа, центральних захисників?

- Не тільки, намагаюся помічати вдалі дії всіх гравців. А з центральних захисників найбільше подобаються Видич, Пуйоль, Пепе, Серхіо Рамос.

- А з тих, хто виступав чи виступає у футболці «Динамо»?

- Запам’яталася гра Олега Лужного.

В’ячеслав Лухтанов
Дата народження: 12 лютого 1995
Місце народження: м. Лутугине (Луганська обл.)
Зріст: 190 см.
Вага: 83 кг.
Вихованець ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Навчався у тренерів: О.Шпаков, Є.Рудаков, В.Шабельников, Ю.Єськін, Ю.Лень, О.Дроценко.
У молодіжній команді «Динамо» з липня 2011 року.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер