В'ячеслав Суркіс: «Увесь рік працювали, щоб здобути чемпіонство»

В'ячеслав Суркіс: «Увесь рік працювали, щоб здобути чемпіонство»

- Вітаємо з перемогою! Сьогодні вийшов нервовий матч - вели з рахунком 2:0, але пропустили два м'ячі. Які у тебе емоції?

- Відмінні емоції. Цілий рік ми працювали, тренувалися, щоб здобути цей трофей та виграти чемпіонат. Це була наша головна мета, до якої ми прагнули весь сезон.

Сьогоднішній матч почали добре та впевнено. Можливо, у другому таймі трохи підсіли. Мені здається, це пов'язано і з погодою - за 30-градусної спеки було складно грати, хлопці втомилися бігати та трохи посипалися. Можливо, потрібно було раніше зібратися, щоб не доводити справу до серії пенальті. Але в цілому - усі молодці. Прагнули до чемпіонства весь рік, тому всі дуже задоволені.

- Це був найбільш нервовий матч цього чемпіонату?

- Усе-таки це був фінал, а фінальні поєдинки завжди найнервовіші. Півфінальний матч із «Шахтарем» також був дуже цікавим - основний час закінчили з рахунком 1:1 та виграли по пенальті, як і сьогодні. Тож вийшли два дуже хороших, інтенсивних матчі.

- Ти був обраний найкращим голкіпером турніру - взяв три удари в серії пенальті з «Шахтарем» і сьогодні теж не підвів команду. Що для тебе означає ця нагорода?

- Я працюю над собою, щодня тренуюся. Тому отримати нагороду найкращому воротареві всього чемпіонату - це дуже почесно та приємно.

- Коли до першої команди?

- Ще нескоро (посміхається). Поки мені тільки 15 років. Буду поступово працювати над собою, а в майбутньому, якщо випаде шанс, потрібно буде ним скористатися.

- На кого з голкіперів ти рівняєшся?

- Прикладом для мене завжди був Олександр Шовковський. Вважаю його найкращим воротарем в історії українського футболу. Навіть дивився, як він діяв при пенальті в матчах за «Динамо».

- Олексій Дроценко вкотре визнаний найкращим тренером чемпіонату. Справедлива нагорода?

- Звісно! Олексій Євгенович - дуже хороший тренер, завжди обирає правильну тактику на гру. Вважаю, що його нагорода повністю заслужена.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер