Вихідний день «Динамо-2»: тренування та басейн

Вихідний день «Динамо-2»: тренування та басейн

Понеділок – вихідний день на Кубку Співдружності. Після двох ігрових днів команди відпочивають, відновлюються та набираються сил перед вирішальними матчами в боротьбі за вихід із групи. Оскільки динамівці дуже серйозно ставляться до всього, що пов’язано з турніром у Санкт-Петербурзі, свій вихідний день вони також провели з користю. Андрій Гусин запланував для своїх підопічних насичений графік. Ранній підйом (о 9.00 ранку), сніданок, індивідуальні бесіди з тренером, обід – усе це динамівці встигли зробити вже в першій половині дня. Лише після цього хлопці отримали трохи вільного часу. А незабаром вирушили на тренування. Охочими попрацювати на штучному покритті СКК «Петербурзький», в якому проходять матчі, виступили не лише українці, але й багато інших команд, тому автобуси з футболістами під’їжджали та від’їжджали із спортивної арени конвеєром. Ледь з поля пішли хлопці з таджикістанського «Істіклола», їхнє місце зайняли динамівці.

У тренуванні брали участь усі футболісти. Тренерський штаб вирішив особливо не навантажувати хлопців, заняття тривало лише 45 хвилин. Почали хлопці з пробіжки навколо поля, а щоб було цікавіше, вигадали гру, головним завданням якої було змусити тренера Василя Кардаша перекидатися через себе. Для цього потрібно було з кута поля потрапити в імпровізовані ворота з фішок, які перебували на центральній лінії. Але зробити це так ніхто і не зміг, тому перекидатися гравцям довелося самим. Потім футболісти розділилися на дві групи, кожна з яких виконувала свій комплекс вправ. Ті, хто повністю провів два матчі, зайнялися розтяжками, а група, яка отримала мало ігрової практики, грала у квадрат.

Потім обидві групи почали відпрацьовувати удари по воротах. Кардаш запропонував хлопцям поцілити в поперечину, але зробити це виявилося не так просто. Потім футболісти змінили дислокацію і намагалися поцілити у ворота вже з кута штрафного майданчика. Хто не поцілив – мав покарання у вигляді перекидання. Тим часом група Андрія Гусина із шести людей (Допілка, Сухомлинов, Малин, Боришкевич, Сокол, Боровець) почала відпрацьовувати вправи на контроль м’яча. Гравцям довелося добре попітніти, але із завданням вони впоралися. Воротарі традиційно займалися окремо, працюючи над грою у воротах і на виходах.

- Тренування мало відновлювальний характер, – розповів асистент старшого тренера Василь Кардаш. – Хлопці, які отримали велике навантаження за два ігрових дні, виконали лише невелику пробіжку з жартами і трохи пограли на інтерес. Я запропонував їм поцілити в поперечину, пробити з кутової позначки, а кому не вдавалося – перекидався. А під час пробіжки просив хлопців із робочою правою ногою пробити по воротах із фішок лівою та навпаки. В цей час для тих, хто виходив на заміну чи не з’являвся на полі, тренування було інтенсивнішим – вони пограли у квадрат, били по воротах і виконали вправи на контроль м’яча. Заняття вийшло не зовсім повноцінним, оскільки ми були обмежені в часі, та й у готелі на нас чекав басейн. Але тут головне не тривалість і згаяний час, а почуття поля. Потрібно було, як мовиться, «запустити мотор».

Після приїзду до готелю на динамівців чекала сауна та басейн. Причому, саун було відразу дві, щоб усім хлопцям вистачило місця. Вдосталь напарившись, наплававшись та намилувавшись красивим інтер’єром, динамівці розійшлися по номерах відпочивати і набиратися сил перед завтрашньою грою з молодіжною збірною Росії.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Санкт-Петербургу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер