Погляд в історію: шанси на фінал – 50 на 50

Погляд в історію: шанси на фінал – 50 на 50

7 травня на донецькому РСК «Олімпійський» вирішиться доля путівки до фіналу другого за престижністю клубного турніру Європи – Кубка УЄФА. Після результативної нічиєї, зафіксованої 30 квітня на стадіоні імені Валерія Лобановського, «Динамо» і «Шахтар» продовжують претендувати на успішний для себе результат двухраундової дуелі.

В історії виступів «Динамо» в єврокубках зафіксовано чотири випадки, коли нашій команді доводилося грати на виїзді після домашньої нічиєї 1:1. Перших два «млинці» вийшли «глевкими», причому обидва рази на стадії 1/32 фіналу Кубка УЄФА: спочатку в сезоні 1977/1978 динамівці поступилися дорогою «Айнтрахту» з Брауншвайга (результат виїзного матчу – 0:0), а трьома роками пізніше – болгарському «Спартаку-Левськи» (0:0).

Втім, той гіркий досвід краще забути, оскільки позитивних результатів «Динамо» досягало відносно нещодавно. Так, у сезоні 1991/1992 в рамках 1/8 фіналу Кубка чемпіонів динамівці за сумою двох матчів пройшли данський «Брондбю» (1:0), а в нинішньому сезоні з розиграшу Кубка УЄФА на стадії 1/16 фіналу було вибито одного з найсильніших суперників – іспанську «Валенсію» (2:2).

Але найголовніше, що футболісти «Динамо» вірять в успіх в протистоянні з «Шахтарем» і сподіваються подарувати своїм уболівальникам перший в історії клубу фінал Кубка УЄФА.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер