World Soccer про славетну команду київського «Динамо» 1986 року

World Soccer про славетну команду київського «Динамо» 1986 року

Через одинадцять років після того, як Валерій Лобановський привів київське «Динамо» до першого тріумфу в Кубку володарів кубків, здобутому завдяки перемозі у фіналі над «Ференцварошем», клуб повторив цю звитягу, розгромивши мадридський «Атлетико» Луїса Арагонеса 3:0 на «Стад Жерлан» у Ліоні.

Протягом єврокубкової кампанії 1985-86 динамівці виглядали настільки вражаюче, що виграли всі домашні поєдинки, а також фінал із різницею мінімум у три м'ячі.

Кияни домінували протягом усієї гри, починаючи з того моменту, як Олександр Заваров відкрив рахунок уже на п'ятій хвилині матчу.

У другому таймі він, накульгуючи, змушений був залишити поле.

Команда Лобановського використовувала жорсткий пресинг та реактивно виходила з оборони. Кияни також добре організовували контратаки, що в кінцевому результаті й утілилося у другий гол.

Василь Рац пройшов лівим флангом та відпасував у центр на Ігоря Бєланова, який зробив два дотики й, не дивлячись, перевів м'яч правіше на Вадима Євтушенка, який, у свою чергу, підключив до атаки Олега Блохіна. Форвард «Динамо» обережно перекинув м'яча через воротаря «Атлетико».

Перемога була в кишені, хоча часу ще було достатньо для того, щоб Євтушенко забив третій м'яч киян. Після матчу пригнічений Арагонес заявив: «У нас не було жодного шансу».

Тренер та його команда

Валерій Лобановський

Відомий завдяки своєму науковому підходу до роботи та жорсткій дисципліні в його командах, він тричі ставав біля керма «Динамо», в результаті вигравши 13 чемпіонатів СРСР, дев'ять національних кубків та два Кубка володарів кубків.

Валерій Лобановський називав стиль гри своєї команди «універсальним». Він навчав гравців атакувати й захищатися як єдине ціле. Коли кияни володіли м'ячем, вони намагалися атакувати широким фронтом, а коли захищалися, пресингували суперника й позбавляли його простору.

Лобановський тренував і національні збірні. Тричі він очолював збірну СРСР, а також працював із командами ОАЕ, Кувейту та України.

Він помер у 2002-му, коли йому було 63.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер