XIV Меморіал Лобановського. П'ятий фінал для України

XIV Меморіал Лобановського. П'ятий фінал для України

У вирішальному матчі зустрінуться збірні України та Фінляндії. «Жовто-сині» у півфінальному поєдинку здолали Чорногорію – 2:1, а «суомі» завдяки голу в компенсований до другого тайму час мінімально переграли Словенію – 1:0.

Відзначимо, що для української «молодіжки» це буде вже п’ятий фінал Меморіалу Валерія Лобановського. Щоправда, перемогою «жовто-синіх» завершився лише один – у 2009-му році. Тоді у фінальному матчі українці здолали у фіналі одноліток із Туреччини з рахунком 1:0 завдяки єдиному голу, який забив із пенальті динамівець Микола Морозюк. Після цього українці ще тричі грали у вирішальних матчах, але незмінно поступалися – у 2011-му збірній Узбекистану (основний час – 0:0, серія пенальті – 7:8), у 2013-му збірній Австрії (0:1), у 2015-му збірній Словенії (основний час – 1:1, серія пенальті – 5:6).

Найчастіше же на турнірі пам’яті Валерія Лобановського перемагали гості з Ізраїлю – в їхньому активі три почесних трофеї (у 2006, 2007 та 2016 роках). Крім них, жодна зі збірних не перемагала на турнірі більше одного разу.

Нагадаємо, що перший Меморіал Валерія Лобановського було проведено в 2003-му році, й перемогу здобуло київське «Динамо», яке обіграло у фіналі донецький «Шахтар» – 3:2. Тріумфувавши й наступного року, «біло-сині» так і залишилися єдиним клубом, який здобував почесний кубок, оскільки в 2005 році на Меморіалі грали національні збірні, а з 2006-го турнір проводиться за участю молодіжних збірних різних країн світу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер