XXV Меморіал Валентина Гранаткіна. Україна починає з нічиєї

XXV Меморіал Валентина Гранаткіна. Україна починає з нічиєї

Цей матч став першим у змаганнях та проходив ще до офіційного відкриття турніру.

Медіа-делегація київського «Динамо» у складі кореспондента офіційного сайту та клубного телебачення встигла якраз до стартового свистка. До того часу на трибунах СКК «Петербурзький», де буде проходити більша частина всіх матчів турніру, зібралося близько 300 уболівальників. Потрібно визнати, що переважна більшість гостей підтримувала саме «жовто-синіх».

Із футболістів «Динамо» у стартовому складі на полі з'явилися захисники Євген Чумак та Вадим Шевчук. Останній зайняв місце на правому фланзі захисту, а Євген Чумак розташувався в центрі оборони, де він, разом із Тарасом Качарабою, мав стримувати єдиного форварда чехів Якуба Шашинку, який у першу чергу виокремлювався своїм високим зростом. Також динамівці Павло Полегенько та нападник Роман Яремчук потрапили до заявки на гру та з'явилися на штучному газоні в другій половині зустрічі.

Із перших хвилин за справу взялися українці, практично не випускаючи чехів з їхньої половини поля. Особливо активними на лівому фланзі «жовто-синіх» були В'ячеслав Танковський, Артем Радченко та Артур Міранян. У результаті саме ця трійця організувала перший гол! Міранян відгукнувся на дальній навіс із лівого флангу та увійшов до штрафного майданчика, де захисник чехів змушений був фолити. Рефері без вагань указав на 11-метрову позначку. Пробивати пенальті взявся Артем Габелок, розвівши м'яча та воротаря по різних кутах.

Відкривши рахунок, українці трохи зменшили оберти й віддали ініціативу супернику, переважно діючи на контратаках. І чехи ледь не скористалися цим. Шашинці вдалося таки дотягнутися до м'яча головою після дальнього навісу. Його удар виявився несильним, але підступним. Тим не менш, екс-динамівець Богдан Сарнавський, продемонструвавши якийсь акробатичний трюк, все ж спромігся спіймати м'яча.

У відповідь на небезпечний момент біля своїх воріт, українці відповіли ще одним голом! Цього разу в центрі подій опинився Дмитро Луканов. Його прорив правим флангом зупинили з порушенням правил. Підсумок – другий пенальті в матчі. До «позначки» знову підійшов Габелок та влучно пробив у нижній лівий кут – 2:0.

Пропустивши вдруге, чехи перейшли на гру в два форварди. До Шашинки, якого буквально по п'ятах переслідував Чумак, приєднався Мартин Матушек, але все ж у першому таймі «вистрілив» не він, а центральний півзахисник Даніель Хольцер. Спочатку чех скористався метушнею в штрафному майданчику українців, добивши м'яча в порожні ворота після того, як Сарнавський відбив удар перед собою, а буквально за дві хвилини він же в контратаці переграв Качарабу та реалізував вихід віч-на-віч.

Другий тайм розпочався з того, що у складі збірної України сталося дві заміни. Качарабу та Габелока замінили Ткачук та Кравченко. Ще за десять хвилин на поле вийшов Павло Полегенько, зайнявши позицію праворуч у півзахисті. Але, перш ніж динамівець увійшов до гри, Україні вдалося забити ще один гол! Луканов увірвався до штрафного майданчика й у боротьбі із захисником носком спромігся проштовхнути м'яча в дальній кут.

Вела в рахунку наша збірна аж до 69-ї хвилини, поки навіс із лівого флангу не втілив у гол Онджей Шевчик. До того часу на полі вже з'явився останній динамівець у складі збірної України, центрфорвард Роман Яремчук.

Він та його партнери по команді могли здбути закономірну перемогу, але ані Чумак (із пенальті, воротар відбив м'яча ногами), ані Полегенько, ані Шевчук втілити хороші моменти у вирішальний гол так і не спромоглися – 3:3.

Наступний матч українська команда проведе 7 січня проти Литви. Початок зустрічі о 10:00 за київським часом.

05.01.2013. XXV Меморіал Валентина Гранаткіна. Перший ігровий день. Група А

Збірна Чехії (U-18) – Збірна України (U-18) - 3:3 (2:2)

Україна:
12.Сарнавський (к), 2.Качараба (46, 3.Ткачук), 5.Шевчук, 6.Танковський (77. 16.Яструб), 7.Луканов (55, 4.Полегенько), 8.Габелок ( 46, 14.Кравченко), 9.Радченко (85, 17.Завійський), 10.Міранян (66, 11.Яремчук), 13.Чумак, 15.Сизий, 18.Соболь.

Чехія: 1.Красни, 3.Шевчик, 6.Просек, 7.Хольцер (90, 4.Рихтер), 8.Брож, 9.Шашинка (62, 10.Хердлічка), 11.Міхна (51, 5.Кайзер) , 12.Кадлец, 13.Кратохвіл, 15.Хулька (к), 17.Матушек.

Голи: Хольцер (34, 36), Шевчик (69) – Габелок (19, із пенальті, 26, із пенальті), Луканов (51).

Попередження: Матушек (78, симуляція) – Полегенько (76, зрив атаки).

На 78-й хвилині Євген Чумак не реалізував пенальті (воротар).

* Напівжирним шрифтом виділені прізвища динамівців Києва

Андрій Недбайло із Санкт-Петербурга

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер