XXV Меморіал Валентина Гранаткіна. Україна виходить у півфінал!

XXV Меморіал Валентина Гранаткіна. Україна виходить у півфінал!

Таким чином, прибалти завершили груповий етап на останньому місці, зазнавши трьох поразок із загальною різницею м'ячів 2:10. Чехи ж набрали п'ять пунктів і очолили нашу групу, з особливим інтересом вирушивши поспостерігати за матчем України з Азербайджаном.

На передматчевій розминці підопічні Олександра Петракова, як і сам тренер, виглядали дуже сконцентрованими та зарядженими на боротьбу: українців влаштовувала нічия з будь-яким рахунком, а азербайджанцям необхідна була виключно перемога. До того ж на боці суперника була і численна, голосиста азербайджанська діаспора, яка реагувала на будь-яку вдалу дію своїх улюбленців бурхливими оплесками та вигуками.

Після впевненої перемоги над Литвою Олександр Васильович зробив лише одну зміну в стартовому складі - замість Дмитра Кравченка з перших хвилин вийшов Артем Габелок, на рахунку якого було вже три голи на турнірі. Динамівці Євген Чумак та Вадим Шевчук знову розташувалися в центрі та на правому фланзі оборони відповідно, а Павло Полегенько і Роман Яремчук, як і в двох попередніх матчах, готові були посилити гру з лави запасних.

У першому таймі було більше боротьби і нервів, ніж самого футболу. Центр поля став справжнім плацдармом бойових дій, де битва проходила буквально на кожному сантиметрі штучного газону СКК «Петербурзький». При цьому команди діяли на таких швидкостях, що у футболістів почало зводити ноги вже наприкінці першого тайму!

Перший небезпечний момент створили номінальні гості - Азербайджан, оскільки наша збірна, вперше на турнірі, виступала в якості господаря. Джошгун Денієв зважився на дальній удар, але не влучив у ворота. У зворотному напрямку відбувся удар Артема Радченка, але представника «Металіста» також підвела точність.

Тим часом пристрасті на футбольному полі розпалювалися. За першої ж нагоди футболісти як однієї, так і іншої команди йшли в підкати. Але якщо нашим хлопцям вдавалося виконати цей складний прийом без порушення правил, то дві третини підкатів суперника буквально скошували українців.

Але все ж груба гра з боку азербайджанської команди не завадила «жовто-синім» забити гол-красень! Габелок взявся виконати штрафний на правому фланзі. Артем навісив у район 11-метрової позначки, де в цей момент перебував Артур Міранян. Автор чудового м'яча у ворота Литви рухався від воріт і тому завдавав удару маківкою, після якого м'яч «парашутом» опустився точно в праву від воротаря дев'ятку - 1:0.

Наприкінці тайму команди знову обмінялися небезпечними ударами. Намік Алескеров здійснив пристойний рейд до воріт збірної України з центра поля і метрів з 20 пробив поруч зі штангою. Габелок, в свою чергу, з лінії штрафного майданчика цілив у ліву «шістку», але обвідним ударом обвів і ворота.

У перерві Олександр Петраков зробив вже звичну заміну, випустивши на поле замість Габелока Кравченка. Хто ж міг подумати, що для Дмитра це поява стане останньою на турнірі... Але все ж стартові хвилини першого тайму залишилися за азербайджанцями, які йшли в атаку активніше. Вони наносили як дальні удари, так і за рахунок індивідуальної майстерності намагалися прориватися в штрафний майданчик.

Українці ж грали в атаці більш осмислено та обережно. Активніше за всіх виглядали Радченко та Сизий. У підсумку їхні старання були винагороджені: Радченко увірвався в штрафний майданчик з лівого флангу і потужно пробив у голкіпера. М'яч відлетів практично до лівого кутового прапорця, де Едуард Соболь в дотик сильно послав його назад в карну зону. Міранян на простріл не встиг, але тут як тут опинився Сергій Сизий, який буквально вколотив сферу у ворота метрів з дев'яти. Трохи пізніше Радченко міг довести рахунок у матчі до великого, але його удар з 12 метрів відбив воротар.

На 63-й хвилині один з найкращих гравців нашої збірної в цьому матчі Дмитро Луканов, який до того моменту вже мав «гірчичник», зірвав небезпечну атаку азербайджанців, за що побачив перед собою червоний колір і залишив Україну догравати поєдинок удесятьох. А ще через шість хвилин через травму поле покинув Дмитро Кравченко. Попередній діагноз - перелом гомілкостопа.

Щоб не зменшувати обертів в атаці, наставник «жовто-синіх» випустив на поле динамівський «дует» - Павла Полегенька і Романа Яремчука. Павло знову діяв ближче до атаки, а Роман вийшов на позицію центрфорварда, але оскільки команда була в меншості, діяв фактично як атакувальний півзахисник.

Підсумковий результат - тріумф України з рахунком 2:0, який дозволив нашій збірній посісти перше місце в групі А! У півфіналі підопічні Олександра Петракова зустрінуться 11 січня о 17:00 зі збірною Росії.

09.01.2013. XXV Меморіал Валентина Гранаткіна. Третій ігровий день. Група А

Збірна України (U-18) - Збірна Азербайджану (U-18) - 2:0 (1:0)

Голи: Міранян (20), Сизий (59).

Україна: 12.Сарнавський (к) 3.Ткачук, 5.Шевчук, 6.Танковський (82, 4.Полегенько), 7.Луканов, 9.Радченко (90, 17.Завійський), 10.Міранян (73, 11. Яремчук), 13.Чумак, 8.Габелок (46, 14.Кравченко, 69, 2.Качараба), 15.Сизий (88, 16.Яструб), 18.Соболь.

Азербайджан: 1.Е.Аліев (к), 3.Ш.Мамедов (72, 16.Талібов), 4.Гулієв, 5.Бадалов, 6.Абдуллазаде (83, 19.С.Мамедов), 7.Алескеров, 9 . Динієв (88, 14.Нагієв), 10.О.Аліев, 11.Насирлі, 13.Караєв (46, 20.Рзаєв), 17.Джамаледдінов.

Попередження: Радченко (31, неспортивна поведінка), Луканов (38, груба гра), Качараба (90, груба гра) - Динієв (30, груба гра), Караєв (30, груба гра), Алескеров (30, неспортивна поведінка), Насирлі (32, неспортивна поведінка).

Вилучений: Луканов (63, повторне попередження).

Підсумкова таблиця групи А:

1. Україна - 7 очок

2. Чехія - 5

3. Азербайджан - 4

4. Литва - 0.

Андрій Недбайло із Санкт-Петербурга

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер