Яремчук та Бєсєдін забивають, Чумак асистує – Україна U-20 громить М'янму

Яремчук та Бєсєдін забивають, Чумак асистує – Україна U-20 громить М'янму

Збірна України U-20 у Новій Зеландії після нульової нічиєї з господарями у своєму другому поєдинку зустрічалася з М'янмою. Після першого матчу українці перебазувалися з Окленду до іншого міста Фангареї, де зіграли на стадіоні «Northland Events Centre», який вміщує 8016 глядачів.

У стартовому складі збірної України на поле знову вийшло п’ятеро динамівців, але, порівняно з першим матчем, замість Ігоря Харатіна, який отримав невелике пошкодження, в основі з’явився Роман Яремчук. Ігор же готуватиметься вже до заключного матчу групового етапу проти США.

Підопічні Олександра Петракова прогнозовано володіли перевагою та грали першим номером, бірманці же діяли від оборони. Проте біля їхніх воріт регулярно виникали небезпечні моменти, які створювали Бесєдін, Яремчук, Чумак, Коваленко, Кабаєв.

Чумаку було традиційно довірено виконувати стандартні положення, з чим він не без успіху справлявся. А також Євген почувався господарем у центрі поля, звідки разом із партнерами керував атаками нашої команди. Полегенько не дозволяв супернику робити подачі зі свого флангу та за нагоди здійснював перспективні рейди з подальшими навісами до штрафного майданчика, а іноді й сам наважувався на удари по воротах. Бурда був, як завжди, надійним в обороні, де вигравав єдиноборства та верхову боротьбу, страхував партнерів, коли це було неохідно, вчасно нейтралізовуючи загрозу власним воротам.

Свідоцтвом того, що Україна володіла ініціативою в першому таймі, був і кращий процент володіння м’ячем. Проте, як і в попередньому поєдинку, на перерву команди пішли без забитих м’ячів.

У другому таймі українці з новими силами пішли вперед. Доля матчу вирішилася в перші 10 хвилин, коли наші футболісти забили тричі! Та й потім голи у ворота М'янми сипалися, неначе з рогу достатку.

Спочатку після подачі з кутового захисники вибили м’яча. Чумак повторно навісив справа – Яремчук на лінії воротарського майданчика вистрибнув вище за всіх та головою переправив м’яча до сітки.

За три хвилини Лучкевич отримав пас із глибини поля, ледь не з власної половини, промчався правим флангом та чудовим ударом зльоту перекинув воротаря.

Не дивно, що М'янма великими силами пішла вперед, щоб відігратися, але натомість сама пропустила контратаку. Після пасу з глибини поля Лучкевич пробив із лінії штрафного майданчика – з цим «пострілом» воротар впорався, але відбив м’яча точно на Коваленка, якому не склало труднощів у дотик поцілити вже в порожні ворота.

А незабаром українці завершили голом ще одну атаку, яка розпочалася з вдалих дій Полегенька на правому фланзі. М’яча отримав Коваленко та здорово віддав його на хід Соболю, який увірвався до штрафного майданчика лівіше центра та метрів із 12-ти спрямував м’яча низом у дальній кут.

Ще за кілька хвилин відзначився динамівський нападник Бесєдін. Багатоходова комбінація нашої команди завершилася пасом Лучкевича на Артема, який влучно пробив майже у ближню «дев’ятку»!

А за 15 хвилин до фінального свистка М'янма залишилася в меншості – за відверту гру рукою у власному штрафному майданчику було справедливо вилучено Зіха Хтет Ауна. Пенальті взявся бити Полегенько, але, на жаль, не поцілив у правий нижній кут воріт.

Але вже за три хвилини його партнер виправив ситуацію: Бесєдін пройшов правим флангом та прострілив уздовж воріт на лінію воротарського майданчика, де Коваленку залишалося переправити м’яча у ворота повз голкіпера.

Чемпіонат світу. Груповий етап. 2-й тур.

Україна U-20 – М'янма U-20 - 6:0

Україна: Сарнавський, Полегенько, Качараба, Бурда, Чумак (Ткачук, 73), Кабаєв, Татарков (Лучкевич, 46), Яремчук (Габелок, 62), Коваленко Соболь, Бесєдін.

Голи: Яремчук (51), Лучкевич (54), Коваленко (57, 77), Соболь (68), Бесєдін (71).

На 75-й хвилині Полегенько не реалізував пенальті.

Попереджені: Яремчук (23), Чумак (45).

Вилучення: Зіха Хтет Аун (74).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер