Ярмоленко та Парцванія про поразку від Чехії

Ярмоленко та Парцванія про поразку від Чехії

Євро (U-21). Україна – Чехія – 1:2. Післяматчеві коментарі

Після завершення поєдинку Україна – Чехія (1:2) наставник молодіжної збірної України виглядав засмученим:

- Після першого тайму передумов до поразки не було, – зазначив Павло ЯКОВЕНКО. – Тільки м’яч тримався в центрі поля багато, хотілося, щоб атаки розвивалися швидше. Чехи реалізували свої моменти, ми – ні. Будемо дивитися запис і з’ясовувати, в чому справа.

- Що із Степаненком? Чи задоволені ви діями Зозулі?

- У Тараса часткове ушкодження привідного м’яза стегна, це показало УЗД. Із приводу Романа: не завжди півзахисники встигають допомагати йому, тому він багато бере на себе. Проте претензій до нього немає: він атакував, загострював, достатньо багато корисної роботи зробив на полі, атаки базувалися на ньому.

* * *

Не було обличчя й на футболістах, які виходили з роздягальні похнюпивши голови. Намагаючись упоратися з емоціями, динамівці відповіли на питання кореспондента клубного Інформвідділу.

Темур ПАРЦВАНІЯ, захисник «Динамо» та молодіжної збірної України:


- Стартові матчі завжди важко даються, це знаю з власного досвіду. Не сказав би, що в нас щось не складалося, просто спочатку була присутньою метушня, а потім ми контролювали гру. Але після елементарної помилки пропустили перший гол. Мала місце помилка й у другому, а наприкінці поєдинку нам просто не пощастило.

- Павло Яковенко казав, що чехів ви «розібрали по кісточках». Тим не менш, суперник зміг піднести сюрпризи?

- Ні, ця команда була нам під силу, ми могли забити ще не один м’яч. Але оскільки ми цього не зробили, суперник забив нам.

- Після травми Степаненка вам довелося в терміновому порядку виходити на заміну. Наскільки важко було влитися до гри?

- У принципі, нескладно, цілком нормально, я не перший рік граю в парі із Сергієм Кривцовим. Ми один одного добре розуміли, адже взаємодіяли ще на Євро-2009.

- Яке завдання вам давав тренер перед виходом на поле?

- Ракицький перекваліфіковувався на опорного півзахисника, а я зайняв позицію центрального захисника. Павло Олександрович сказав, щоб я спокійно грав і не хвилювався.

- Вам довелося грати проти високого нападника Пекхарта. Наскільки складно було його нейтралізувати?

- Це високий нападник, він чіпляється за м’яч. Моїм завданням було не дати йому розвернутися під час прийому м’яча. Мені допомагали партнери, тому, гадаю, зі своїм завданням я впорався.

- Забити другий м’яч не вистачило часу?

- Лише в Білого було кілька моментів, просто не пощастило. Якби він поцілив по воротах, воротар нічого не зміг би зробити.

- Тепер завдання виходу з групи ускладнюється?

- У матчах з Англією та Іспанією нам потрібні лише перемоги. Ми зробимо все, щоб пройти далі.

- Ви чули, як вас підтримували вболівальники?

- Так, це відчувалася. Гадаю, за нас більше вболівали, ніж за Чехію. Це було приємно.

* * *

Андрій ЯРМОЛЕНКО, нападник «Динамо» та молодіжної збірної України:

- Стартували погано, але нічого страшного не сталося – у нас попереду дві гри. Все залежить від нас, якщо добре зіграємо й переможемо, – пройдемо далі. Будемо намагатися в наступних матчах грати краще.

- Початок першого тайму Україна провела краще, ніж Чехія...

- Гадаю, зараз немає сенсу говорити про володіння м’ячем чи кількість ударів по воротах. Рахунок на табло, і він не на нашу користь. Краще б вони володіли перевагою, але ми перемогли.

- Проти вас на лівому фланзі грав захисник Челюстка. Наскільки важко було проти нього діяти?

- Ми часто мінялися флангами з Морозюком, тому не можу сказати, що впродовж усього матчу ми зустрічалися в єдиноборствах. Із Миколою знайомі дуже давно, ще з часів виступів у юнацькій збірній, та й у клубі разом починали грати за другу команду, тому добре один одного розуміли. Чехи добре й надійно грають в обороні, а за нагоди намагаються використати свої моменти попереду.

- Які настанови тренер давав у перерві?

- Сказав, щоб ми продовжували грати так само, як і в першому таймі. Якби ми це виконали, то змогли б використати один зі своїх шансів. Гра йшла до першого м’яча, ми припустилися безглуздих помилок в обороні, зіграли трохи безвідповідально і пропустили два м’ячі. Але нічого, будемо виправлятися.

- Перший гол ви пропустили відразу після перерви. Не встигли зібратися?

- Як можна бути незібраними в такій грі? Я не знаю, що сталося. Пропустивши першого м’яча, засмутилися, і відразу пропустили другого. Важко щось казати. Потрібно якомога скоріше забути цю гру. Краще програти перший матч, але перемогти в інших і вийти з групи, ніж зіграти три рази внічию й завершити боротьбу на груповому етапі.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Данії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер