Ярмоленко чекає на цікаві ігри з Уругваєм та Чехією

Ярмоленко чекає на цікаві ігри з Уругваєм та Чехією

Після матчів 8-го туру чемпіонат України взяв паузу, щоб свої поєдинки могли зіграти збірні. Україна продовжує готуватися до домашнього Євро, і на початку вересня проведе товариські матчі з Уругваєм та Чехією, які відбудуться 2-го та 6-го вересня в Харкові і Празі відповідно. У цих матчах наставник «жовто-синіх» Олег Блохін може розраховувати і на трьох динамівців: воротаря Олександра Шовковського, нападників Артема Мілевського та Андрія Ярмоленка. Зібравши команду на базі в Кончі-Заспі, Олег Блохін запросив і журналістів, відповівши на їхні питання у рамках прес-конференції:

- Ми нормально готуємося. Принаймні, зараз є час, немає поспіху. Спокійно обговорюємо з хлопцями важливі аспекти тренувального процесу. Але є одна проблема: на жаль, випав Руслан Ротань. У нього надрив задньої поверхні стегна розміром у 10 сантиметрів. Він із цією травмою грав проти «Динамо». Інших проблем, ніби, немає.

- Після травми повернувся до ладу Шовковський. Чому ви вирішили знову дати шанс Рибці? Він став третім воротарем на цьому зборі...

- А хто вам сказав, що Рибка третій? Ви самі це визначили. Крім того, скажіть, хто з діючих молодих воротарів зараз на видноті? При всій повазі до Шовковського і Диканя, вони все-таки вже у віці, а треба дивитися в майбутнє. Мають же бути молоді хлопці, які за ними прийдуть. Каниболоцький грав на молодіжному Євро-2011, але в «Дніпрі» не грає. Шкода! Коваль сидить у запасі в київському «Динамо», П’ятов не грає. А Рибка на даний момент єдиний з молодих голкіперів, який стабільно грає. Зі своїми помилками, але цілком нормально грає. Якщо на лавочці сидить польовий футболіст – це ще куди не йшло. Але якщо не грає воротар – це дуже складно. Особливо, якщо мова про молодого хлопця. Таким треба грати, набивати шишки.

- Алієв і Назаренко вже не раз доводили свою спроможність у збірній і зараз регулярно грають у своїх клубах. Чому вони не викликані на цей збір?


- Давайте не переходити на особистості. Я ж сказав – усі вони на олівці. І Назаренко, і Алієв, і Білий, і Селін, і всі інші. Нехай грають і доводять.

* * *

Із трьох динамівців, викликаних до розташування національної збірної України, з кореспондентом клубного Інформвідділу поспілкувався Андрій Ярмоленко:

- Сьогодні ми розбирали свою гру зі Швецією, а Уругвай переглядатимемо ближче до самої гри.

- Команда з Південної Америки для України незнайома. Чи варто очікувати сюрпризів?


- Я не грав, а ось збірна зустрічалася з Чилі, так що не можу сказати, що суперник такий вже непередбачуваний. Напевно, вони грають у більш атакуючий футбол. У будь-якому випадку, буде цікаво.

- Уругвай, на відміну від інших суперників, збирається приїхати до України найсильнішим складом. Чи додає це мотивації?

- Добре, якщо вони привезуть «основу» – зможемо на їхньому фоні перевірити свої сили. Крім того, на чемпіонат Європи ніхто з команд не привезе дубль. Так що це плюс для нас.

- Уже другий матч поспіль збірна грає в Харкові. Це місто команді особливо подобається?

- Минулого разу зі Швецією я там не грав, але сподіваюся, що підтримати збірну прийде багато вболівальників.

- Минулого разу у Блохіна виникли сумніви стосовно вашого бажання грати за збірну. З яким настроєм цього разу приїхали до розташування національної команди?

- Я завжди приїжджаю з відмінним настроєм. Радий, що мене викликали.

- Чи додав позитивних емоцій той факт, що за підсумками минулого туру чемпіонату вас визнали найкращим гравцем?


- Якщо чесно, не знав, кого визнали найкращим. Збірна є збірна, зараз у мене всі думки про неї, тому не хотілося б обговорювати клубні справи.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)


Фото –
dynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер