Ярослав ПРОКИПЧУК: «Грамотно оборонятися так само важливо, як і вміти атакувати»

Ярослав ПРОКИПЧУК: «Грамотно оборонятися так само важливо, як і вміти атакувати»

Про перебіг тренувань та контрольних матчів офіційному сайту розповів півзахисник команди Ярослав Прокипчук (на фото):

- Більшу частину підготовки «Динамо-2» провело в Києві, тепер уже тиждень тренується в Туреччині. Як сприйняли зміну обстановки?


- Особисто я – чудово. Мені тут більше подобається, ніж у Києві, умови чудові. Працювати на натуральному полі за теплої погоди, на свіжому повітрі – одне задоволення. Крім того, в манежі важко тренуватися, там важче дихати. Тож ми всім задоволені.

- На що спрямована робота в перший тиждень збору, чому приділяєте більше уваги?

- Кожне тренування важливе по-своєму. Одні заняття мають силовий характер, інші спрямовані на витривалість або силу ніг, є легші заняття з тактичним ухилом. У Києві же більше працювали над завершенням атак.

- Незважаючи на завершальний етап підготовки, навантаження у тренувальному процесі все одно присутні?

- Так, і в цьому немає нічого нового, ми вже звикли. Заняття в тренажерному залі теж потрібні.

- Чим тренування в Туреччині відрізняються від тих, що були в Києві?

- Тут ми провели поки два повноцінних насичених заняття. Перший день прильоту був присвячений адаптації до поля, інші дні ми готувалися до контрольних поєдинків, грали два матчі й відновлювалися після них. А до цього, в Києві, у нас, безумовно, було більше часу, більше матчів, тижневий цикл підготовки, який мав різноманітний характер.

- Чи легко сприйняли перехід із штучного на натуральне покриття?

- Особисто я – так, жодних проблем не виникло. Якщо чесно, я навіть не очікував, що все буде настільки добре.

- Яке завдання перед вами стояло під час ранкового тренування, коли хлопці відпрацьовували виходи 1 в 2, 2 в 3 та 1 в 1? Як це допомагає в офіційних іграх?

- Ми імітували ситуації, так би мовити, наближені до справжніх бойових умов. Адже в матчах подібні ситуації виникають доволі часто. Потрібно правильно діяти в таких моментах та розпоряджатися ними. Тому ми їх і відпрацьовуємо на тренуваннях. Можливо, не завжди вдається виконувати ідеально, але ми намагаємося.

- Як можете оцінити два контрольних матчі, які провела команда?

- Перший поєдинок зі «Сконто» та його результат ми домовилися забути. А в другій грі мені сподобалося, як діяла команда. Незважаючи на пресинг суперника та кілька небезпечних моментів біля наших воріт, ми не відбивалися, а, навпаки, атакували, створювали. Потрібно вміти грати за будь-яких обставин, не завжди же суперник буде дозволяти нам вести гру, тому грамотно оборонятися також важливо. Словом, матч із «Крильями Совєтов» показав, що ми вміємо як атакувати, так і захищатися.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер