Євген Лозинський: «Незважаючи на рахунок, не скажу, що матч був легким»

Євген Лозинський: «Незважаючи на рахунок, не скажу, що матч був легким»

Тренер академічної групи «Динамо» U15 Євген Лозинський поділився враженнями від спарингу своїх підопічних із краківською «Віслою», в якому кияни перемогли з рахунком 3:0:

– Результатом ми задоволені. Якщо розбирати гру, перший тайм був рівний, ми могли як пропустити зі стандарту, так і забити. Іноді суперник виглядав краще, іноді – ми, зокрема, друга половина тайму була за нами. Але забити не вдалося жодній із команд. Плюс, ми ще грали проти вітру, що певною мірою далося взнаки – було важко. А другий тайм діяли за вітром, і стало трохи легше. Забили швидкий м'яч з кутового, потім невдовзі другий після флангової передачі Вариводи. Незважаючи на рахунок, не скажу, що другий тайм був легким. Було багато емоцій, справа доходила до сутичок. Словом, як спаринг ця гра вийшла цікавою.

- Що сказали хлопцям у перерві, після чого вони забили одразу два м'ячі?

- У нас і в першому таймі були можливості, наприклад, заробили 6-7 кутових. Але відзначитись після стандарту вдалося лише у другій половині зустрічі. Попросили хлопців грати по-спортивному зухвало під час наших кутових і хоча б зустрітися з м'ячем після подач, адже їх було багато, але ми ними не користувалися. І так вийшло, що перша ж подача від кутової позначки призвела до взяття воріт.

- Футболісти жодної з команд не хотіли поступатися, були зіткнення, сутички та вилучення в нашому складі, чи такі емоції виправдані?

– У першому таймі були моменти, коли суддя був на боці суперника. Зокрема, суперник відмахнувся і наш гравець отримав по обличчю, а арбітр обмежився лише жовтою карткою. А у другому таймі вилучив нашого гравця в моменті, коли порушення хоча і було, але на червону картку не тягнуло. Але тренери суперника сказали, що можна було зробити зворотну заміну, тому все гаразд.

- Ви брали участь у Зимовому Кубку ДЮФЛ, чи відчувається, що хлопці вже набрали ігровий тонус?

- Так, ці шість ігор, які ми провели в цьому турнірі, дали нам багато, оскільки ми грали з суперниками на рік старшими, тож у фізичному плані хлопці набрали непогану форму – витримують боротьбу, тож ці матчі можна записати нам в актив.

- У таких міжнародних товариських матчах ваша команда набуває цінного досвіду?

- Ми не знали, як грає «Вісла», який у неї стиль, але, судячи з того, як перед нами грали 17-річні футболісти, ми і своїх хлопців попередили про те, що суперник має бойову команду, вони добре пресингують, не б'ють м'яч аби куди, а розігрують його. Словом, уявляли, що гра буде цікавою – так і вийшло: «Вісла» і нас пресингувала, і ми – їх, також у них контроль м'яча на високому рівні. Вони сповідують європейський футбол і він у них добре поставлений.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер