Йожеф Сабо: «Куча помилок, нуль агресії...»

Йожеф Сабо: «Куча помилок, нуль агресії...»

«Динамо» - «Нафтовик-Укрнафта». Післяматчева прес-конференція

Йожеф Сабо, головний тренер «Динамо»:

- Рішення випустити другий склад приймав я . Після гри з «Дніпром» хлопці дуже втомились. От тільки я не думав, що наш резерв настільки слабкий. Деякі футболісти не розуміли, що футбол – це робота, у якій не можна недооцінюваи суперника. Перед грою був момент, коли деякі футболісти почали сміятись. Я їм сказав : «Хлопці, цей сміх може закінчитись плачем». Ми програли всю боротьбу, мало створили гольових моментів. Я більшого очікував від Лисенка, від Нінковича, який подавав надії. А Ребров?.. Не знаю, можливо йому потрібно з іншого боку подивитись на себе. Чи розстроєний я? З одного боку, так, адже ми втратили три очки. Але ризик я взяв на себе. Футболісти, які гратимуть 2 жовтня, сьогодні на поле не вийшли. Є надія дати бій «Спортингу» і виграти. Із цього я і виходив. На жаль, помилився. Тепер робитиму висновки, кому довіряти наступного разу, а кому ні.

- Чи буде готовим до матчу зі «Спортингом» Андрій Несмачний?
- Він ще не готовий. Андрій тренується в групі, але грати йому не дозволяють. Він далекий від своєї кращої форми. Щодо інших гравців. Той же Родріго місяць не грав, хворів. Операцію виріши перенести, а після тижня занять за індивідуальною програмою провів два тренування, але був дуже слабким. Потім відразу захотів вийти на поле. Сьогодні він мене підвів, а в роздягальні підійшов і почав вибачатись. Але що мені з його вибачень? Ще один приклад – Майкл. Він тренується, але грати не може. Каже, болить спина. Для професіонала це недопустимо. Я як свіжий людина в команді, робитиму висновки. І продовжувати працювати з тими людьми, які хочуть грати.

- У липні молодь «Динамо» обіграла «Шахтаря», а сьогодні не змогла навіть зіграти внічию з «Нафтовиком». Що з нею відбулось?
- Це психологічний момент. Після перемоги над «Шахтарем» вони думали, що повинні грати в основному складі. Але там теж є футболісти, які хочуть грати. Віддали в оренду Олейника, Дедечка, Морозюка. Я, збираючи склад, склад не зміг знайти опорного півзахисника. Довелось поставити Допілку. Був ще Гармаш, який зіграв тайм за дубль. Скажу про Ротаня. Вражений, що з ним коїться. Розмовляю з Русланом щодня і не впізнаю його. Таке враження, що йому все байдуже. На полі він не «вибухає», йому нецікаво. Сьогодні він програв усю боротьбу, постійно грав назад, не було агресії. Як же так можна грати в футбол?

Якби до матчу мені сказали, що «Динамо» програє, я б не повірив. Так сталось, можливо і на краще. Зараз у мене є 13-14 людей, їм і довірятиму. Решта, які сидять у запасі, не хочуть грати. Кожен футболіст повинен уміти оцінювати свій стан. У нас, на жаль, ніхто цього не робить. Варто тренеру поставити когось у склад, відразу ж починаються образи. Охтирці програли через грубу помилку Родріго. Могли забити, але не вийшло.

- «Динамо» грає у тому ж режимі, як і суперники по Лізі чемпіонів. Чому ви сьогодні вирішили задіяти другий склад?
- Футболісти скаржаться, що не потрапляють до складу. Реброва сьогодні випустив, він у першому віддав шість передач чужому, в добавок нереалізоване пенальті. Це гравець основного складу. Гусєв поступово виходить із кризи, але і він повинен показувати певний рівень. Молодий Лисенко, якому було сказано грати спереду. А він відходить назад, здійснює велику кількість браку. Із цього і складається футбол. Ротань ні віддати, ні забрати може. Думали, що Мілько «вистрелить», щось покаже. Цього не трапилось. Немає середньої лінії, немає команди. Федорів у грі в Сімферополі виглядав нормально. Сьогодні він ніякий.

Зрозумійте, я нікого не критикую. Але я не можу бачити, коли люди інертні, коли їм нічого не потрібно. Коли вони не переживають за справу! І як їх не проси, нічого не виходить. Невеликий перелом у гру вніс Мілевський. Могли зрівняти рахунок, один на один із воротарем виходили Лисенко і Нінкович. Але технічна майстерність не дозволила їм цього зробити.

- Йожефе Йожефовичу, зараз ви складаєте враження найпригніченішої людини на світі. Ви не жалкуєте, що десять днів тому погодились очолити «Динамо»?
- Не шкодую. Буду жорстко розбиратись із людьми, яким потрібно закінчувати з футболом. Я теж грав у футбол, але вчасно з нього пішов. І довірятиму молоді, яка може і хоче грати.

- Наскільки ви задоволені роботою з молоддю тренерів Геннадія Литовченка і Юрія Калитвинцева?
- Вони молодці, працюють. Не дарма ми взяли їх на роботу. Час покаже результати. Усі говорять, що Лисенко – це другий Шевченко. Сьогодні я його поставив у склад. І що він показав? Масу помилок, нуль агресії...

* * *
Валерій Городов, головний тренер «Нафтовик-Укрнафта»:

- Хлопці налаштовувались на гру. Знали, що «Динамо» виставить не оптимальний склад. Їх заділи слова Йожефа Йожефовича, що через наш матч вони готуватимуться до Ліги чемпіонів. Постарались поставити підніжку. Вибачте, це футбол.

У першому таймі грали непогано, у другому утримували результат. У чомусь нам пощастило, чого у попередніх іграх не спостерігалось. Я задоволений своєю командою.

- Чи справляється із роллю лідера Гігіадзе?
- На сьогоднішній день у нас немає в наявності таких нападаючих, як Гігіадзе. Він грає більше з глибини поля. Тут ми виходимо з наявних футболістів. За останні дві-три гри він додав. Якщо так піде далі, стане лідером команди.

- Чому мало колишніх воротарів працюють головними тренерами команд?
- Можливо, не хочуть. Є вузька спеціалізація і багато колишніх воротарів працюють тренерами в командах. І їх це влаштовує. Скажу більше, один із колег назвав мене камікадзе.

- Ви задоволені грою колишніх гравців «Динамо» Дедечка і Олейника?
- Команда виграла, нехай тепер вони задумаються. На рахунок їхньої гри? Я на них надіюсь, скажемо так.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер