Йожеф Сабо: «Ми не повинні були програвати»

Йожеф Сабо: «Ми не повинні були програвати»

«Динамо» - «Спортинг». Післяматчева прес-конференція

Йожеф САБО, головний тренер "Динамо":


- У сьогоднішньому результаті чого більше: своїх помилок чи вдалої гри суперника?

- Ви знаєте, або я вже заспокоююсь, або звикаю до цього. Але якщо ми не виграємо таку гру, то вже не знаю, у якій грі нам удасться перемогти. Ми атакуємо, за рахунку 0:0 створюємо два чистих моменти, але не забиваємо, після чого, звідки не візьмись, залітає м’яч у наші ворота. Гадаю, що моя команда сьогодні грала добре. Претензії можуть бути дише до деяких футболістів. Очевидно, продовжується стара хвороба, знайома мені з часів роботи у збірній України, коли на полі відбувались неймовірні речі. У будь-якому разі, грою я задоволений, хлопці зіграли добре. Були швидкості, була задумка, видно було, що будується гра. І найголовніше: у нас було багато моментів. Ми могли забивати у ворота суперника п’ять-шість м’ячів. А ви мені розкажіть, що було біля наших воріт? Моменти, які створював «Спортинг», виникали лише після грубих помилок деяких наших захисників. Я так гадаю. Тому мені прикро, адже сьогодні ми не повинні були програвати. Значить, щось відбувається…

- Ви задоволені грою своєї команди в другому таймі?

- Наприкінці гри іде навал, уже немає ніякої тактики. Усі кричать «давай, наливай». Це повний хаос, іде розрахунок на те, що щось вийде. Я такий стан речей не допускаю, тому що нормальну гру потрібно вести до кінця. Але так складається в футболі. В, тим не менше, навіть у самому кінці матчу ми мали моменти. Давайте згадаємо. Клебер вийшов один на один. Не вистачило швидкості. Давно не грав, і тому, зрозуміло, у нього ще не оптимальні кондиції. У Швацьких був момент – теж не зробив так, як потрібно було. Міг забивати Рінкон, але бив куди попало, коли можна просто було «щічкою» перекинути воротаря, відправивши м’яч у дальній кут. Ну і нарешті, м’яч практично лежав на нозі Юссуфа, можна було забивати. От до цих моментів додайте два чистих моменти, що стало реалізацією того плану на гру, який був нами початково обраний. Ми переводили гру флангу на інший, створювали прекрасні швидкісні атаки. Але не все виходить так, як хотілося б.

- Що відбувається з Ващуком і Шовковським?
- Я би не хотів відповідати на ваше запитання.

- Прокоментуйте заміни.
- Мілевського замінив, тому що він починав «сідати». У принципі, ця заміна була запланована, тому що вранці я отримав дані, що у Мілевськоо тиск 150 на 90, а пульс – 78 (у той час, коли у решти гравців – 48). Це свідчило про те, що він не відновився і навряд чи готовий витримати усі 90 хвилин гри. Так і сталось. Випускаючи на поле Клебера, ми сподівались, що він посилить нашу гру за рахунок своєї віддачі і бажання. Щодо заміни Гіоане, він просто втомився (це було видно неозброєним оком), і тому ми замінили його на Гусєва. Олег зараз далеко не той, яким він був раніше, але, тим не менше, він нагнітав ситуацію зі свого флангу.

Найстрашніше, що гравці не виконують мою настанову. Я їм дозволяю іти в обвідку, коли вони знаходяться на фланзі. Прошу їх, щоб вони не боялись пробитись у штрафний, коли мають перед собою одного захисника. Навіть якщо вони втратять м’яч, нічого страшного не буде. Але вони цього не роблять, як би я їх не просив. У підсумку, з місця виконують передачу до воріт. Інколи такий пас проходить, але частіше на таку передачу виходить найближчий захисник і м’яч іде в аут, або, у гіршому випадку, ми отримаємо контратаку на свої ворота.

Так що робота нас очікує велика. Але я думаю, що десь ми «вирулимо». Тому що зараз є зсуви, є рух. Мені особисто сподобалась гра команди. Особливо в першому таймі. Незважаючи на всі помилки, допущені підопічними.

- До матчу побутувала думка, що нас чекає «закрита» гра, але у другому таймі команди зіграли у «відкритий» футбол із великою кількістю гольових моментів. За рахунок чого це відбулось?
- Я вам можу сказати, що коли розробили план на гру зі «Спортингом», на тренерській нараді надійшла пропозиція грати другим номером. Тобто поставити одного нападаючого, відійти назад, чекати на шанс у контргрі. Але я сказав. Що це не моя гра, я не люблю грати в такий футбол. У результаті ми збудували гру таким чином, як ви сьогодні бачили. І, в цілому, вийшло все нормально. Вважаю, що хлопці зараз набирають хід. Сьогодні ми повинні були вигравати. По ходу матчу був упевнений, що ми доб’ємось саме такого результату. Але через помилки програли. Тільки через помилки!

* * *
Пауло БЕНТУ, головний тренер "Спортинга":


- Матч був дуже важливим для нашої команди, але аж ніяк не вирішальним. Попереду ще багато матчів багато роботи. Сьогоднішньою перемогою наша місія, безумовно, не закінчена. Але результатом, звичайно, задоволений. А перш за все задоволений тією віддачею, яку продемонстрували мої гравці. Але поруч із цим певні труднощі сьогодні були. Зокрема, ми розслабились після того, як забивали м’ячі. Особливо це стосується першого голу. Це привело до того, що ми досить часто дозволяли супернику розпоряджатись м’ячем у нашому майданчику, допускали немало помилок біля своїх воріт, за що в підсумку поплатились пропущеним голом. Щось подібне було і після другого забитого м’яча, але, на щастя, ми не дозволили супернику знову зрівняти рахунок. Але, гадаю, в деякій мірі нам і не пощастило: ми цілком могли виграти сьогоднішню зустріч із рахунком 3:1. Однак, у цілому я задоволений сьогоднішньою грою і досягнутим результатом. При цьому, підкреслюю, ще більше я задоволений тим, як зіграла моя команда з точки зору віддачі кожного гравця.

- Ви могли б когось виокремити з ваших гравців? Оцініть гру Поли і Стойковича, на адресу яких останнім часом звучало немало критики.
- Я не особливо люблю виділяти в індивідуальному порядку. Повторюсь, я в цілому задоволений тим, як зіграла вся команда, як склався для нас матч. Що стосується Полги і Стойковича, то я вважаю, що вони обоє важливі в цьому матчі для нашої комади і зіграли в ньому свою певну роль. Стойкович діяв досить надійно, його впевненість передалась усім польовим гравцям. Утім, для критики місце завжди знайдеться. Можливо, у низці епізодів він перестарався, але в цілому з грою нашого воротаря сьогодні було все в порядку. Задоволений я і Полгою. Але, повторюсь, ми повинні бути задоволені результатом і тим, що це плід зусиль усієї команди, всіх гравців.

- Чи очікували ви, що вашій команді вдасться так легко перемогти «Динамо»?
- Я би не сказав, що це була легка перемога. Ми зустрічались із гарною командою, яка створила нам чимало клопотів. Це спостерігалось і до першого голу, і після того, як ми відкрили рахунок, і був період, коли «Динамо» володіло повною перевагою. Після другого забитого м’яча нам теж було непросто. Я готовий визнати також, що в нашій перемозі є сьогодні певна «допомога» зі сторони суперника, але це не означає, що ми не гідні досягнутого результату.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер