Йожеф Сабо: “Ми нічого не приховуємо”

Йожеф Сабо: “Ми нічого не приховуємо”

З наближенням міжсезоння все більше опановує загал уболівальників питання: хто, куди, за скільки? Трансферна тема підігріває пристрасті, а згаснути їй не дають засоби масової інформації. І це зрозуміло – журналіст пише, читач – читає...

Найбажанішою темою на сторінках ЗМІ ледь не усього пост-радянсього простору є так звана “справа Сичова”. А точніше, той факт, що молодий талановитий футболіст опинився в Києві.

Чи одягне колись Дмитро біло-блакитну динамівську форму – не знає поки ніхто. Але журналістам хочеться знати все вже зараз. Та чи тільки Сичов! Скільки призвищ футболістів відомих та не дуже асоціюються в пресі останніми днями зі славетним іменем київського “Динамо”!

Чому все це відбувається і що з цього іноді виходить – розмірковує віце-президент ФК “Динамо” Київ” Йожеф Сабо, котрий в клубі відповідає за всі аспекти футбольного життя.

- На жаль, - бере слово Йожеф Йожефович, - нам доводиться бачити велику кількість недостовірної інформації. Різноманітні ЗМІ, електроні, друковані, радіо та телебаченні постійно приписують нашу зацікавленість до того чи іншого футболіста. Призвища де яких з них я взагалі вперше чую з газет…

Зрозуміло, селекційна служба київського “Динамо” знаходиться в постійному пошуку. Ми проглядаємо десятки, якщо не сотні матчів у різних чемпіонатах. І лише після цього рекомендуємо того чи іншого гравця тренерському штабу.

-На ваш погляд, чому “Динамо” постійно є одним із лідерів трансферного “хіт-параду слухів” у СНД?
-Дійсно, останнім часом з іменем київського “Динамо” асоціюють дуже багато футболістів. Я не виключаю, що це робиться спеціальними представниками та агентами гравців – адже тільки згадка “Динамо” Київ” автоматично на кілька порядків підіймає особистий рейтинг та фінансові апетити футболіста в клубах, де вони грають чи хотіли б грати. Що нині коштує запустити (дез)інформацію в мережу Інтернет? А через кілька днів усі ЗМІ повідомлять про нашу зацікавленість до цього гравця. Як бачите, для різноманітних махінацій – умови дуже зручні.

Зрозумійте, селекційна робота має свою специфіку. При перегляді гравця, а надалі і при переговорах, має зберігатися певна конфіденційність. Але як тільки трансферне питання вирішене – ми одразу ж інформуємо про це громадськість.

-Мабуть, зараз журналісти не дають вам спокою – головний збуджувач спокою російського футболу Дмитро Сичов знаходиться в Києві...
-Я розумію бажання представників ЗМІ першими дати “гарячий та оперативний” коментар. Але іноді ті ж представники мас-медіа просять надати інформацію, якою ми самі не володіємо. Візьмемо ситуацію з Сичовим! Так, він у Києві, так, тренується з “Динамо” за узгодженістю з президентом клубу. Ось і все! А від мене вимагають якісь коментарі на кшталт “чи буде грати Дмитро за “Динамо”? А хто про це може сказати з повною впевненістю? Так, він талановитий гравець, ми уважно стежимо за його відновленням після трьохмісячного простою і хочемо бачити його в команді. На даному етапі вам ніхто нічого більшого не скаже. І не тому, що ми щось приховуємо – просто більше нічого додати.

-Йожеф Йожефович, окрім Сичова “Динамо” приписують зацікавленість до Балтієва, Свидерського, Ротаня, Надієвського, Лещинського, Вороніна...
-Ми ніколи не цікавились Балтієвим. Окрім того, за моїми даними, він підписав контракт з московським “Динамо”. А інші… Не буду переходити на особистості, але ніхто з перерахованих гравців у сфері інтересів київського “Динамо” не значиться. Зрозуміло, що і переговорів з ними ніяких не було і немає.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер