Йожеф Сабо розпочинає з великої перемоги

Йожеф Сабо розпочинає з великої перемоги

Перший матч чергового повернення Йожефа Сабо на посаду головного тренера видався результативним і переможним, але далеко не однозначним.

Поважний у команді наставник зробив певні перестановки в складі, поставивши Тіберіу Гіоане на місце правого захисника, а на протилежний фланг відправив Віталія Федоріва. Уперше після довгої перерви вийшов в основі Артем Мілевський, а також знову в стартовому складі Діого Рінкон. Усі хлопці відплатили за довіру Йожефа Йожефовича якісною грою. Зрозуміло, без претензій не обійшлось, але в старанні їм не відмовиш.

Перший тайм у виконанні "біло-синіх" відверто розчарував. Ні комбінацій, ні швидкостей, ні великої кількості небезпечних моментів. Але свій клас динамівці все ж показали. Це і удар Діого, і кілька небезпечних акцентованих навісів, один із яких приніс успіх. Уже наприкінці тайму Гіоане подав із флангу, і Мілевський точно пробив метрів із п’яти. Захисники сімферопольців відверто проґавили Артема на ударній позиції.

За не найвиразливішої гри в атаці гості досить впевнено діяли в обороні. Принаймні до перерви у кримчан жодних шансів в атаці не було. Фланги перекриті, у центрі багато і успішно працювали Михалик із Юссуфом, а на "передостанньому рубежі" все підчищали Гавранчич із Ващуком.

… Зате в другій половині подій вистачало. Усе почалось із фола Горана на фланзі і подачею суперника зі штрафного. Гоменюк, якого чомусь ніхто не опікав, спокійно загнав м’яч у сітку. Уже вкотре поспіль стандарт стає "смертельним" для "Динамо". Дуже неприємна і лякаючи тенденція. За прикладами далеко ходити не потрібно – гадаємо хоча б останній матч у Донецьку.

Гості, слід зауважити, тут же кинулись уперед, навіть не взявши час для того, щоб осмислити невдачу. Активний Федорів небезпечно вирізав зліва, Родич перервав політ м’яча, але точно на Діого. Бразилець зорієнтувався в долю секунду і головою відправив м’яч у кут. Воротаря було важко звинувачувати – дуже добре подав Віталій із флангу, а от до опікуна Рінкона питання є.

Шоковані кримчани так і не змогли нічого запропонувати своїм суперникам. Поки підопічні Фоменка приходили до тями, "біло-сині" продовжували атакувати і отримали право на пенальті. Практично у передній лінії Омоко помилився у виконанні підкату і врізав по ногах Мілевському. Перше враження – картинне падіння Артема, але після повтору все стає зрозумілим. Нігерієць спочатку вдарив по нозі динамівця, а вже потім дотягнувся (і чи дотягнувся ?!) до м’яча. Діого холоднокоровно пробив з "точки".

Ще через шість хвилин динамівці добили опонента. Федорів відмінним пасом вивів віч-на-віч з Тодичем Шацьких і Макс технічно перекинув м’яч через голкіпера. Максимум, чого могли досягнути господарі, це відіграти один м’яч. Але вони були куди ближчими, щоб отримати свої ворота ще парочку точних ударів, так що будемо вважати, що кожен завершив зустріч тим, на що заслуговував.

Важлива, з психологічної точки зору, перемога. Але попереду значно важливіші випробовування. Вони і покажуть, на що здатне "Динамо" Йожефа Сабо.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер