Йожеф Сабо: я люблю футбол швидкий, гострий, агресивний!..

Йожеф Сабо: я люблю футбол швидкий, гострий, агресивний!..

Сьогодні на тренувальній базі в Конча-Заспі президент ФК “Динамо” Київ Ігор Суркіс офіційно представив гравцям нового головного тренера Йожефа Сабо. “Церемонія” пройшла буденно, по-діловому, що-називається – у робочому порядку. З одного боку, всі без виключення футболісти дуже гарно знають Йожефа Йожефовича, з іншого – на усілякого роду святкування просто немає необхідності. І часу - вже в суботу динамівці приймають у себе “Таврію”.

Після нетривалої бесіди віч-на-віч з футболістами, Йожеф Сабо дав журналісту динамівської прес-служби перше у своїй новій ролі головного тренера “Динамо” інтерв’ю.

-Йожеф Йожефович, ви тільки що прийняли команду…
-Чесно кажучи, я не думав, що повернусь ще раз на тренерську лаву. Але серце у мене футбольне, а команда переживає нині важкі дні. Поразка від “Трабзонспору” сильно вдарила по психології хлопців. Треба насамперед відновити їх моральний настрій, повернути їм бойовий дух. А я особисто одразу долучився до роботи: призначив зустрічі з тренерами, з фахівцями лабораторії Зеленцова, проводжу збір усієї інформації. Словом, справ по горло, а часу, як завжди, не вистачає…

-Що очікує від Вас керівництво клубу?
-Чого б від мене не очікували, я попередив: дива бувають лише в казках, а я не чарівник. Є ідеї, є бажання експериментувати, спробувати різні варіанти. Доведеться багато зробити, як кажуть, з коліс. Адже міжсезоння позаду, а попереду календар. А там ігри, ігри, ігри…

-Часто доводиться чути, що сьогоднішнє “Динамо” втратило присутній йому в минулі роки фірмовий ігровий стиль. Чи немає у вас планів повернути його?..
-По життю я людина агресивна, тому і футбол люблю такий самий – швидкий, гострий… Я ненавиджу катання м’яча поперек поля. Глядач приходить на стадіон, як до театру на спектакль. Тому що футбол – це мистецтво. Я б дуже хотів, щоб футболісти відчули себе акторами, що б вони отримували задоволення від гри. Глядач це обов’язково помітить та оцінить. Будемо цього прагнути…

-Нині постійно обговорюється “хвороба легіонерів”, яка охопила український футбол. Маєте наміри шукати таланти на наших землях?
-Звичайно, у нас є свої таланти, і треба дати їх можливість проявити себе. Я намагатимуся вводити до складу молодих футболістів. Іноді це виглядає ризиковано, навіть авантюрно. Але я люблю ризикувати, уся життя ризикую. Я знаю хлопців, які грають за другу команду, за дубль. Вони давно у мене “на олівці”. Так що трохи потерпіть, і ви побачите нові імена.

-Через два тижні у “Динамо” матч-відповідь з “Трабзонспором”. З яким настроєм команда вирушить до Туреччини?
-Ніяких обіцянок я президенту не давав. Не буду їх давати і вболівальникам. Повторюю, я не чарівник. “Трабзонспор” – гарна, добротна команда. Її головний козир – швидкість . Ми це бачили. Але постараємося підготуватися до матчу так, щоб упіймати їх на помилках, насамперед, в обороні. У будь-якому випадку ми будемо налаштовуватися на боротьбу. Без такого настрою краще до Туреччини не їхати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер