ЮЛЧ. Плей-офф. «Депортиво» – «Динамо». Прев’ю матчу

ЮЛЧ. Плей-офф. «Депортиво» – «Динамо». Прев’ю матчу

У середу, 9 лютого, київське «Динамо» проведе стиковий матч плей-оф Юнацької ліги УЄФА сезону 2021/22, суперником в якому виступить іспанський «Депортиво».

Середа, 9 лютого. Ла-Корунья, стадіон «Ріасор». Початок о 20.00.

***

Регламент турніру

Минулого сезону Юнацька ліга УЄФА була скасована через пандемію коронавірусу COVID-19. Цього року у турнірі беруть участь 64 команди, які були розділені на два потоки – Шлях Ліги чемпіонів УЄФА та Шлях чемпіонів країн. Два потоки об’єдналися в одинсаме на стадії стикових матчів, що проходять 8-9 лютого.

Шляхом Ліги чемпіонів пройшли 32 юнацькі команди, чиї клуби брали участь у груповому етапі Ліги чемпіонів (зокрема – київське «Динамо»). По Шляху чемпіонів країн вирушили переможці національних юнацьких чемпіонатів із 32 найкращих асоціацій рейтингу УЄФА, які не були у Шляху Ліги чемпіонів.

Переможці восьми груп безпосередньо вийшли до 1/8 фіналу. Вісім других місць грають у стикових матчах із переможцями Шляху чемпіонів країн, що визначилися після двох раундів, де спочатку стартували 32 команди.

***

«Депортиво» U19

У ті часи, коли «Депортиво» виступав у єврокубках (у Лізі чемпіонів востаннє в сезоні-2004/2005), Юнацької Ліги УЄФА ще не було. Тож у нинішньому сезоні юнаки із Ла-Коруньї, вперше ставши чемпіонами Іспанії (у півфіналі здолали мадридський «Реал», а у фіналі – каталонську «Барселону»), дебютували в молодіжному єврокубковому турнірі.

У поточній юнацькій першості чемпіонату Іспанії ла-коруньці провели 18 матчів, у яких здобули 14 перемог, тричі зіграли внічию та одного разу поступилися за різниці м'ячів 47:12. Із 45 очками «Депортиво» посідає друге місце у своїй групі з 18 команд, поступаючись лідируючій «Сельті» 8-ма балами та при цьому маючи гру в запасі.

Найвлучнішими в чемпіонаті Іспанії у «Депортиво» є Пабло Тріго (10 м'ячів) та Дієго Гомес (9 голів). У Юнацькій Лізі УЄФА найбільше (два м'ячі) забив Маріо Наджера.

Команду наших суперників з літа 2021 року очолює 45-річний Мануель Пабло Гарсія, який упродовж 18 років виступав за «Депортиво», а після завершення ігрової кар’єри в 2016-му залишився у структурі клубу.

***

«ДИНАМО» U19

Київське «Динамо» є постійним учасником Юнацької Ліги УЄФА, починаючи з сезону 2015/16. У сезоні 2019/20, останньому перед тимчасовим скасуванням турніру, «біло-сині» вийшли до весняного раунду плей-оф, поступившись загребському «Динамо» у драматичній післяматчевій лотереї (0:0, 3:4 у серії пенальті).

Найкращим досягненням нашої команди в головному клубному турнірі серед юнацьких команд Європи є стадія 1/8 фіналу, де динамівці грали двічі – у сезоні 2016/17 (0:3 із «Аяксом») та 2018/19 (0:0, 2:4 у серії пенальті з «Хоффенхаймом»).

У чемпіонаті України підопічні Ігоря Костюка йдуть на 2-й позиції після 18 турів, набравши 43 очки. Динамівці мають однакову кількість балів із донецьким «Шахтарем» та випереджають «Рух» та «Металіст-1925» на два пункти – щоправда, львів’яни провели на два матчі менше.

Найкращим бомбардиром команди в чемпіонаті є 19-річний сенегалець Самба Діалло, у якого 12 забитих м'ячів. Також Самба серед лідерів за результативністю й у Юнацькій Лізі УЄФА – в його активі п'ять точних ударів.

* * *

«Динамо» на стадії групового етапу Юнацької Ліги УЄФА грало з португальською «Бенфікою», каталонською «Барселоною» та мюнхенською «Баварією». Підопічні Ігоря Костюка стартували з домашньої перемоги над «Бенфікою» - 4:0, а потім із аналогічним рахунком розгромили на виїзді «Баварію». У спарених матчах із «Барселоною» на виїзді було зафіксовано нічию (1:1), а в Києві перемогли господарі (4:1). Згодом було здобуто домашню перемогу над мюнхенцями (2:1), а в заключному турі мінімально поступилися в гостях «Бенфіці» (0:1). Набравши 13 очок, «біло-сині» посіли друге місце, відставши від португальського клубу на два бали.

«Депортиво», у свою чергу, подолав два раунди Шляху чемпіонів. Ла-коруньці розпочали виступ із важкого протистояння з польською «Погонню» (0:3 на виїзді та 4:0 вдома), а потім здолали ізраїльський «Маккабі» з Хайфи (5:1 удома та 0:3 на виїзді).

***

Суддівські призначення

Арбітр – Антоніо Емануель Карвальйо Нобре.

Асистенти арбітра - Педру Рібейру, Нельсон Філіпе Вілья Перейра (усі – Португалія).

Четвертий арбітр - Алешандре Лопес Вілья (Іспанія).

Наглядач арбітражу – Альберто Ундіано Мальєнко (Іспанія).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер